antonela-cmrlec-darinka-jug-boska-trbojevic-ivan-vestic-vedran-matosic-mladen-delicProjektom Bistrine biciklijade želi se potaknuti uporaba bicikla kao zdravoga alternativnog načina prijevoza te promicati zdrave životne stilove

Bistrina biciklijada: Splitski đir na biciklu bit će održana u petak, 25. svibnja, s početkom u 17.30 sati, a organiziraju je Coca-Cola HBC Hrvatska i njezina prirodna voda Bistra u suradnji s Gradom Splitom, Turističkom zajednicom grada Splita, Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom, Javnom ustanovom za upravljanje Park-šumom Marjan  i Udrugom “Moj bicikl” te uz podršku Škole narodnoga zdravlja “Andrija Štampar” Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Projekt je predstavljen na današnjoj konferenciji za novinare, a tom je prigodom najavljena vrijedna donacija splitskoj gradskoj upravi – petnaest Bistrinih parkirališta za bicikl.

Bistrinu biciklijadu u Splitu najavili su Ivan Veštić, savjetnik splitskoga gradonačelnika za sport, Vedran Matošić, direktor Turističke zajednice grada Splita, Mladen Delić, policijski službenik za prevenciju u cestovnome prometu Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Antonela Čmrlec, voditeljica Službe promocije i edukacije Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan, Darinka Jug, predsjednica Udruge “Moj bicikl”, te Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska.

Svoju će podršku projektu pružiti studenti Medicinskoga fakulteta, Kineziološkoga fakulteta i Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te predstavnici sportske udruge studenata Medicinskoga fakulteta u Zagrebu SportMEF i udruge studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu e-Student. Na biciklijadi će tradicionalno sudjelovati i Coca-Colini zaposlenici koji će na taj način poduprijeti promociju cikloturizma u Splitu i okolici.

“Grad Split poznat je kao grad sporta, a svaka podrška zdravim životnim stilovima u koju se imamo prigodu uključiti iznimno nas veseli. Pozivamo sve građane Splita i okolice da nam se pridruže na biciklijadi te ovom prilikom zahvaljujemo Coca-Coli HBC Hrvatska na vrijednoj donaciji parkirališta za bicikle koja će sigurno dodatno potaknute naše sugrađane na češću vožnju bicikla”, poručila je Anđelka Visković, zamjenica gradonačelnika Grada Splita.

Bistrina biciklijada već je godinama odličan primjer javno-privatnog partnerstva, a podrška je Coca-Cole ključna u ovome projektu koji iz godine u godinu pobuđuje sve veće zanimanje i okuplja sve veći broj sudionika – izjavila je Darinka Jug, predsjednica Udruge “Moj bicikl”.

“Svake godine u različitim hrvatskim gradovima naša biciklijada okuplja znatan broj sudionika te aktivno pridonosi promociji bicikla te zdravih i aktivnih životnih stilova. Drago nam je što ćemo ove vrijednosti promicati u Splitu te sve pozivamo da nam se pridruže 25. svibnja na splitskoj rivi”, poručila je je Boška Trbojević.

ivan-vestic-mladen-delic-antonela-cmrlec-darinka-jug-alijana-vuksic-vedran-matosic-boska-trbojevicBistrina biciklijada priređuje se radi promicanja uporabe bicikla kao zdravoga i jeftinoga alternativnog načina prijevoza u gradskim sredinama, a kako taj događaj ima rekreativno, a ne natjecateljsko obilježje, u vožnji i druženju mogu sudjelovati svi bez obzira na godine, tjelesnu pripremljenost i model bicikla.

Ipak, organizatori preporučuju da se prije dolaska provjeri ispravnost bicikla, a mlađima savjetuju obveznu uporabu kacige.

Okupljanje sudionika bit će od 16.30 na splitskoj rivi kod Marmontove ulice, a svi će sudionici biciklijade moći do 17.30 popuniti prijavnice i sudjelovati u nagradnome izvlačenju za jedan od pet Bistrinih bicikala. Sudionicima biciklijade bit će podijeljeno i 777 Bistrinih majica te bočice s vodom.

Kolona koju će predvoditi predstavnici Grada Splita, Turističke zajednice grada Splita, novinari i Coca-Colini zaposlenici te predstavnici biciklističkih klubova i partnera kretat će se smjerom: Riva – Trumbićeva obala – Šetalište Ivana Meštrovića – Šetalište Marina Tartaglie – Bene (na okretištu će se pričekati da se svi sudionici okupe te će se zajedno krenuti natrag) – Šetalište Marina Tartaglie – Šetalište Ivana Meštrovića – Riva.

Za sudionike će biti organiziran bogat zabavan program s nastupom skupine Azil, a u nagradnoj igri petero sudionika bit će nagrađeno Bistrinim biciklima.