upravna-zgrada-tdr-a-u-kanfanaruTDR je lani više od 60 posto prodaje ostvario na stranim tržištima

Tvornica duhana Rovinj (TDR) objavila je danas kako je proglašena najboljim hrvatskim izvoznikom u Bosnu i Hercegovinu, a nagradu “Zlatni ključ” koju dodjeljuje udruga Hrvatski izvoznici na svečanosti u Zagrebu primio je predsjednik Uprave TDR-a, Davor Tomašković.

Svečanost dodjele nagrada održana je u sklopu 7. konvencije Hrvatskih izvoznika.

TDR je, navode iz tvrtke, lider na duhanskom tržištu BIH s 2,9 milijardi prodanih cigareta u 2011. i 32,7 milijuna eura prihoda ostvarenih u istoj godini. Ujedno je jedna od najsnažnijih hrvatskih proizvodnih kompanija i jedan od vodećih izvoznika koji svoje proizvode plasira na 15 tržišta.

“Svojim radom značajno pridonosimo jačanju hrvatskog izvoznog potencijala. S više od 60 posto prodaje ostvarene u izvozu u 2011. godini TDR je ojačao poziciju jednog od vodećih hrvatskih izvoznika i vodećeg proizvođača cigareta u jugoistočnoj Europi. Kontinuirano širimo poslovanje na nova tržišta pa je tako prošlu godinu obilježio i iskorak TDR-a u Rusiju, jedno od najvećih svjetskih tržišta duhanskim proizvodima”, izjavio je Tomašković.

U priopćenju se ističe kako je TDR prošle godine zadržao stabilnu poziciju na svim tržištima jugoistočne Europe unatoč rastućoj gospodarskoj krizi i sve nepovoljnijim tržišnim uvjetima.

Tako vodeću poziciju TDR zauzima u Hrvatskoj s više od 70 posto tržišnog udjela te u BiH s oko 32 posto. Tržišni udio ovog proizvođača u Crnoj Gori je 12 posto, na Kosovu 10 posto, u Srbiji i Makedoniji osam posto, dok u Sloveniji iznosi četiri posto. Osim u regiji, TDR svoje proizvode izvozi u Njemačku, Španjolsku, Češku, Italiju, Austriju, Ujedinjene Arapske Emirate, Rusiju i Iran, navodi se u priopćenju.