Carlsberg Croatia uključio se ovih dana u obnovu potresom pogođenih područja donacijom od 100.000 kuna. Donaciju je Carlsberg usmjerio u Zakladu Solidarna, za projekt obnove štala na području Gline.

“Kao što znate, seoska gospodarstva za svoj opstanak ovise o svojim životinjama i bez načina da se brinu za svoje domaće životinje ne mogu preživjeti. Upravo zato mislimo da je ova pomoć dugoročni zalog za povratak normalnog života u Banovinu kvalitetan način da pomognemo malim poljoprivrednicima koje je potres ugrozio”, poručio je Marcin Burdach, predsjednik Uprave Carlsberg Croatia.

Zaklada Solidarna nevladina je građanska organizacija koja je osnovana kao bi pomagala ljudima u nevolji, siromaštvu i potrebi. Projekt obnove štala pokrenula je jer mnogi žitelji potresom pogođenog područja ovise o stočarstvu.

“Što će mi kuća ako nemam štalu?”, pitanje je koje nas proganja otkad smo krenuli s mapiranjem potreba naših sugrađana i sugrađanki kojima je potres uništio gotovo sve što su imali. Ovo je siromašna regija. Ljudi su okrenuti obradi zemlje i uzgoju životinja kako bi popunili nedostatne budžete. Blago je nekima i jedini izvor prihoda, poručuju iz Zaklade Solidarna.

U Zakladi vjeruju da je pomoć ljudima da stanu na noge i vrate se samostalnom privređivanju najbolji način na koji im se može pomoći, što je kao vrijedan projekt prepoznala i pivovara Carlsberg.

“Svatko tko ima domaće životinje razumije koliko su važni projekti obnove štala, kokošinjaca i svinjaca. Želja nam je bila pomoći kroz ovakav projekt, u kojem vidimo dugoročnu vrijednost i pozitivno utječemo na živote”, dodao je predsjednik uprave Carlsberga Croatia.

Kako su zaposlenici Carlsberg volontirali i neposredno nakon razornog potresa, kompanija je donijela odluku da i dodatno izađe u susret zaposlenicima koji žele volontirati, pa tako svi koji žele jedan dan za volontiranje mogu koristiti za vrijeme radnog tjedna.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!