Najveći lanac supermarketa u Europi, francuski Carrefour, više ne razmišlja o ulasku na srpsko tržište. Ipak, poznati trgovac je nastavio širenje maloprodajne mreže u okruženju i gradovima u blizini granice sa Srbijom.

Carrefour je novi supermarket u Rumunjskoj svečano otvorio u Temišvaru. Novi maloprodajni objekt kupcima nudi više od 500 kvadrata prodajne površine i 5.000 artikala, od kojih je 1.000 iz asortimana robnih brendova koji su povoljniji za oko 20%.

U bogatom asortimanu Carrefour je ponudio veliki izbor sireva, mlijeka, mesa, organskih proizvoda, voća i povrća i konditorskih proizvoda. Francuski trgovac ekspanziju na rumunjskom tržištu nastavio je i otvaranjem supermarketa u gradu Valea.

Na više od 600 kvadrata prodajne površine kupcima je ponuđeno 7.000 artikala, a u novom maloprodajnom objektu Carrefour je zaposlio 20 novih radnika. Podružnica u Rumunjskoj nedavno je i povećala broj Supeco trgovina koje su se ranije nalazile u vlasništvu Bille.

Supeco je novi format Carrefour trgovina koji posluju po principu diskont-supermarketa. Trgovačka kompanija će početkom prosinca otvoriti novi hipermarket u sklopu shopping malla u gradu Ramniku Valča. Površina budućeg hipermarketa iznosit će 7.500 kvadrata i zapošljavat će 300 radnika što će francuskog diva pozicionirati kao najvećeg poslodavca u tom gradu.

Carrefor trenutno posluje s 307 trgovina i drugi je po veličini lanac u Rumunjskoj.

Početkom ove godine Carrefour je raskinuo franšizni ugovor s grčkim Marinopoulosom.

Francuski i grčki trgovci planirali su ulazak na srpsko tržište kroz zajedničku kompaniju s udjelom 50-50%. Nakon izlaska Carrefoura iz zajedničke grupacije, Marinopoulos je planirao samostalno otvoriti maloprodajne objekte, u Novom Sadu i Beogradu. (retailserbia.com)