Trgovački lanac Lidl Hrvatska pokrenuo je poseban projekt individualnog usavršavanja i educiranja svih svojih voditelja trgovina kojih diljem Hrvatske ima više od 80, kako bi im osigurao šire sposobnosti upravljanja i vođenja.

Međunarodnim projektom Razvoj potencijala ovaj trgovac razvija potencijale svojih zaposlenika, a Lidlovi voditelji trgovina će njegovim završetkom, uz potpisivanje novih ugovora, imati i veću odgovornost te dobiti atraktivnije plaće i službene automobile.

Posljednjih godina uvedene su mnogobrojne promjene u poslovanju Lidlovih trgovina s ciljem zadovoljavanja zahtjeva kupaca i opravdavanja njihovog povjerenja. Upravo zbog tih promjena zadaće osoba odgovornih za trgovinu postale su složenije i zahtjevnije, poručuju iz Lidla.

Tim povodom je i pokrenut projekt razvojnog edukacijskog programa za voditelje trgovina u svim zemljama Europe u kojima posluje, a kojim ih se želi dodatno educirati, kako bi došlo do što uspješnijeg vođenja trgovina.

Na predstavljanju projekta prisutnima su se obratili predsjednik Uprave Lidl Hrvatska Boris Lukšić, voditelj sektora ljudskih resursa Ismail Bas, voditeljica projekata u ljudskim resursima Milena Milardović i voditeljica Lidlove trgovine Josipa Paušić koji su otkrili detalje ovog projekta.

“Razvojem potencijala usmjerenim na voditelje trgovina želimo osnažiti naše voditelje trgovina za sve veće izazove u maloprodaji s kojima se susrećemo, čime stvaramo utemeljenu bazu za sve buduće razvoje”, poručili su iz Uprave Lidl Hrvatska.

Kod ovog projekta radi se o do sada jedinstvenoj i najvećoj mjeri školovanja i usavršavanja, a time i o jednom od najvećih izazova u povijesti Lidla.

Tako će se za svakog voditelja trgovine Lidla u Hrvatskoj definirat individualni razvojni plan, posebno prilagođen njegovim potrebama kroz koji će se jačati i izgrađivati kompetencije voditelja trgovina potrebne za svakodnevne zadaće rukovođenja – kompetencija rukovođenja, poduzetnička kompetencija, osobna kompetencija, socijalna kompetencija.

Cilj ovog projekta jest usavršiti svakog voditelja trgovine i omogućiti mu šire sposobnosti upravljanja i vođenja.