26.6 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja 2024., 21:36
Tržišne komunikacijeCoca-Cola u Hrvatskoj uz najbolje sportaše s invaliditetom

Coca-Cola u Hrvatskoj uz najbolje sportaše s invaliditetom

igor-cutuk-josip-drazic-jelena-pavicic-vukicevic-chris-hodge-mario-alilovic-marija-ivekovic-mestrovic-ratko-kovacic-boris-spremNa međunarodnim natjecanjima hrvatski sportaši s invaliditetom prošle su godine osvojili 217 odličja, među kojima čak 67 na svjetskim i europskim prvenstvima. Njihova postignuća poticaj su cijeloj zajednici, a Coca-Cola u Hrvatskoj podupire ih i u godini Paraolimpijskih igara

Coca-Cola u Hrvatskoj, prijatelj Hrvatskoga paraolimpijskog odbora, pridružila se čestitkama bacačici diska Mariji Iveković Meštrović i biciklistu Mariju Aliloviću koji su na sinoćnjoj godišnjoj svečanosti Hrvatskoga paraolimpijskog odbora proglašeni najuspješnijim sportašima s invaliditetom u 2011. godini.

Svečanost je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i u nazočnosti predsjednika Hrvatskoga sabora Borisa Šprema, a nagrađeni sportaši s invaliditetom dio su dosad najmnogobrojnije reprezentacije koja će predstavljati Republiku Hrvatsku u kolovozu na Paraolimpijskim igrama u Londonu.

Marija Iveković Meštrović bacačica je diska i članica Atletskoga kluba osoba s invaliditetom Agram, a prošle je godine na IPC-ovu Svjetskome atletskom prvenstvu na Novome Zelandu te na Svjetskome atletskom prvenstvu za slabovidne u Turskoj osvojila zlatne medalje.

Mario Alilović član je Biciklističkoga kluba Sokol Cestorad iz Vinkovaca i prošle je godine na svjetskome prvenstvu u Danskoj u cestovnoj utrci osvojio zlatno, a na kronometar srebrno odličje među više od 300 konkurenata.

Uz dvoje iznimnih sportaša, koji svojim uspjesima pokazuju kako osobe s invaliditetom mogu postizati velike sportske rezultate, nagrade su dodijeljene u još nekoliko kategorija.

Najboljim mladim sportašima proglašeni su plivači Karlo Knežević i Petra Brletić te dresurni jahač Domagoj Marušić. Najuspješnijim sportašem u neparaolimpijskome sportu proglašen je Stanko Jerković, a sportašicom Ruža Markešić.

Najuspješnijom momčadi proglašena je Hrvatska streljačka reprezentacija, a nagradu za najboljega trenera odnio je Ivan Ivančić. Kako je riječ o treneru koji je među ostalim zaslužan i za uspjeh Marije Iveković Meštrović, može se reći kako je mlada atletičarka dvostruko slavila.

Predsjednik Hrvatskoga paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić istaknuo je kako je prošla godina bila dosad najbolja za HPO. Na međunarodnim natjecanjima hrvatski sportaši s invaliditetom osvojili su 217 odličja, a od toga je čak 67 bilo sa svjetskih i europskih prvenstava.

“Čak 33 zlata, 25 srebrnih medalja i devet bronca osvojili su naši sportaši, što je najveći uspjeh dosad. Naša će nastojanja vrhunac, vjerujemo, doživjeti na Paraolimpijskim igrama u Londonu“, rekao je Kovačić.

Čestitke i priznanje nagrađenim vrhunskim sportašima odala je Coca-Cola u Hrvatskoj, koja već dugi niz godina podupire rad Hrvatskoga paraolimpijskog odbora, ukazujući javnosti na potrebe hrvatskih paraolimpijaca i pridonoseći poboljšanju uvjeta u kojima rade i pripremaju se za natjecanja.

“Rad i ulaganje jedini su pravi put do uspjeha na svakome području, a optimizam i postignuća paraolimpijaca uvijek nas iznova nadahnjuju i poručuju da sportski duh uistinu ne poznaje granice. Uime Coca-Cole u Hrvatskoj čestitam svim sportašima s invaliditetom na postignutim uspjesima i želim mnogo uspjeha na Paraolimpijskim igrama u Londonu i drugim natjecanjima koja su ove godine pred njima”, izjavio je Igor Ćutuk, voditelj odnosa s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska.

“Kako kvalifikacije još nisu završile, točan broj natjecatelja na Paraolimpijskim igrama u Londonu još nije poznat, ali očekuje se da će ih biti između 27 i 32“, dodao je predsjednik Hrvatskoga paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić te je zahvalio Coca-Coli u Hrvatskoj na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji i podršci kojom se naglašava važnost uključivanja osoba s invaliditetom u sport.

Najnovije objave

Nestlé u prvom polugodištu bilježi organski rast od 2,1%

Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prvih šest mjeseci 2024. godine. Organski rast iznosi 2,1% od čega 0,1% dolazi iz realne interne stope rasta...

izlog

50 years of UNCONDITIONAL LOVE

UNCONDITIONAL slavi 50 godina izvrsnosti u industriji kućnih ljubimaca S ponosom objavljujemo da je UNCONDITIONAL, pionir u industriji kućnih ljubimaca, proslavio svoju zlatnu obljetnicu -...