Comping, jedna od vodećih IT tvrtki u Hrvatskoj i Infosys Finacle, dio EdgeVerve Systems-a, tvrtke u potpunom vlasništvu Infosys-a (NYSE: INFY), objavili su potpisivanje ugovora o suradnji

Comping se na taj način pridružio globalnoj partnerskoj mreži Infosys Finacle-a za distribuciju i primjenu Finacleovih softverskih rješenja za banke u Hrvatskoj i Sloveniji.

Infosys Finacle posjeduje veliko iskustvo u inovacijama i digitalnoj preobrazbi te dokazanu tehnološku izvrsnost. Njegov paket softverskih rješenja za bankarstvo uključuje osnovno bankovno poslovanje, analitiku, plaćanja, riznicu, blockchain tehnologiju i umjetnu inteligenciju.

“Potpisivanje ugovora o suradnji za bankovna rješenja Finacle Suite vrlo je važan korak u rješavanju izazova tehnoloških promjena s kojima se banke u ovim zemljama suočavaju. Ovaj ugovor dodatno jača našu suradnju s Infosys Finacle-om te omogućava rješavanja digitalnih potreba bankarskog tržišta. Kroz ovaj partnerski ugovor naši klijenti iz bankarskog sektora imat će priliku raditi s najboljim svjetskim stručnjacima i primjenjivati najbolje poslovne prakse”, izjavio je Alojzije Jukić, predsjednik Uprave Compinga.

“Ovaj strateški ugovor omogućuje EdgeVerve-u da i ubuduće predano pruža najbolje bankarske tehnologije, potpomognut Compingovim vrhunskim uslugama transformacije i isporuke financijskim institucijama na istočnoeuropskom tržištu. Comping dugi niz godina izgrađuje besprijekoran ugled u pružanju ključnih poslovnih tehnologija a sada svoje izvrsne odnose s bankama može dodatno osnaživati i pružanjem najbolje bankarske tehnologije na tržištu”, rekao je Rich Longo, šef EdgeVerv-ovog odjela za globalne strateške saveze.

Partnerska mreža Infosys Finacle-a omogućava Compingu korištenje Finacle-ove metodologije i resursa, nudeći bankama dosljedno visokokvalitetnu tehnološku platformu i iskustvo.

Podsjetimo, Infosys je nedavno otvorio svoj prvi ured i razvojni centar u Karlovcu, a najavljuje i daljnje širenje poslovanja i globalnih IT usluga na istočnu Europu.