South Central Ventures uložio milijun eura u Agrivi

South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund – ENIF) je investirao milijun eura u Agrivi, hrvatsku agrotehnološku tvrtku s vizijom da promijeni način proizvodnje hrane i napravi pozitivan utjecaj na više od milijardu ljudi.

agrivi-softver-aplikacija-proizvodnja-hrane-midiSvojim naprednim agrotehnološkim softverskim rješenjima, Agrivi pomaže poljoprivrednicima diljem svijeta u postizanju efikasne, profitabilne i održive poljoprivredne proizvodnje. Agrivi tim je naporno radio kako bi kreirao vrlo inteligentanu, ali cjenovno prihvatljivu tehnologiju koja sadrži bazu znanja u svom softveru.

Samim time kreirano je rješenje za poljoprivrednu proizvodnju za poboljšanje krajnjih poljoprivrednih rezultata, efikasniji i održiv način proizvodnje hrane. Softver je dostupan na bilo kojem uređaju kroz internetsku aplikaciju i kao mobilna aplikacija na uređajima koje podržava iOS ili Android.

“Globalno tržište tehnologija u poljoprivredi se snažno razvija i s obzirom na to da smo se uspjeli pozicionirati kao jedan od vodećih igrača u industriji, potražnja za našom tehnologijom je sve veća. Partnerstvo s SCV-om će nam pomoći višestruko pojačati naše operativne kapacitete, održati najvišu razinu zadovoljstva naših kupaca i dodatno ubrzati daljnje pozicioniranje na tržištu kako bismo našu tehnologiju doveli do što većeg broja poljoprivrednika. U sljedećem razdoblju ćemo se snažno fokusirati na povećavanje tržišnog udjela u ključnim poljoprivrednim EU zemljama i pozicioniranje kao lider u određenim tržišnim nišama na globalnoj razini”, rekao je osnivač Agrivija Matija Žulj.

Od samog početka razvoja projekta, viziju i ideju tvrtke su prepoznali privatni investitori koji dijele strast za mijenjanjem dosadašnjeg načina proizvodnje hrane i vjeruju da ovaj projekt može napraviti značajan globalni utjecaj. Ulaganjem u iznosu od milijun eura, SCV će podržati Agrivi u daljnjoj globalnoj ekspanziji, uvođenju ključnih promjena u industriju proizvodnje hrane i postizanju pozitivnog utjecaja na više od milijardu ljudi.

“Mogu reći da smo vrlo sretni da imamo Agrivi u našem portfelju. Matija i njegov tim imaju velike planove i u bitnoj su misiji da riješe neke od ključnih globalnih problema kroz pomoć poljoprivrednoj industriji da postane naprednija i efikasnija. Mi smo tu da im pomognemo u postizanju tih ciljeva i ako uspijemo, to će se pozitivno odraziti na velik dio globalne populacije”, rekao je managing Partner SCV-a Jure Mikuž.

South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund – ENIF) je fond rizičnog kapitala od 40 milijuna eura koji ulaže u startupe, male i srednje velike tehnološke tvrtke u djelu zapadnog Balkana. Investitori u fondu su različiti, od međunarodnih financijskih institucija, poput EIF-a, EBRD-a I KfW-a do regionalnih korporacija, privatnih investitora i vlada u regiji. ENIF želi podržati regionalne startupove i pomoći njihovim osnivačima proširiti se na globalno.

Svega godinu dana nakon osnivanja, Agrivi je osvojio prvu nagradu na Svjetskom natjecanju startup projekata koje se održalo u studenom 2014. godine u Seoulu, Južnoj Koreji, kao projekt s potencijalno najvećim globalnim utjecajem. Ambiciozni i nezaustavljivi tim je nastavio s radom na pozicioniranju Agrivija kao najcjelokupnijeg rješenja za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom na tržištu. Danas, preko 15.000 poljoprivrednih proizvođača iz 150 zemalja je prepoznalo vrijednost Agrivijevih softverskih rješenja i koristi ih kako bi unaprijedili svoju proizvodnju.

Globalno prisustvo i tržišnu pozicioniranost Agrivija su potvrdile i specijalizirane tvrtke za istraživanje globalnog tržišta: Agrivi je uvršten među vodeće tvrtke u industriji softverskih rješenja za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom u nekoliko različitih istraživanja tržišta još u 2015., a u zadnjem nedavno objavljenom istraživanju globalnog tržišta izdanom u lipnju 2016., Agrivi je uvršten među 8 vodećih globalnih lidera u industriji. (lider.media)

Prethodni članakMiroslav Ćiro Blažević dodijelio nagradu za najbolji scenarij
Sljedeći članakPlus za mene – novi lifestyle magazin od 7. srpnja u Konzum prodavaonicama