Korisnici Coolinarike, koji svoju omiljenu kulinarsku destinaciju koriste putem desktop računala ili laptopa, od danas je mogu koristiti prilagođenu na svojim mobilnim telefonima i tablet uređajima. To znači da joj mogu pristupati putem jednako ugodnog korisničkog sučelja prilagođenog uređaju koji koriste, izvijestili su iz Podravke.

Navode kako je to rezultat prilagodbe Coolinarike korištenjem responzivnog dizajna (Responsive Web Design) koji osigurava optimalno iskustvo gledanja i korištenja iste web stranice na bilo kojoj veličini ekrana uređaja, odnosno bilo kojoj rezoluciji ekrana. Coolinarika se ovime ističe kao prva regionalna web stranica usporedive veličine napravljena u responzivnom dizajnu.

Prateći potrebe posjetitelja Coolinarike, ali i brzo rastući globalni trend upotrebe pametnih telefona i tablet uređaja, prilagodba Coolinarike korištenjem responzivnog dizajna logičan je korak u njezinu daljem razvoju. U prilog tome govori i sve veći broj posjeta Coolinarici s mobilnih uređaja i tableta. Uspoređujući mjesec svibanj 2013. s istim razdobljem prošle godine, taj porast iznosi 270 posto, ističe se u priopćenju.

Iz Podravke također naglašavaju da korisnici Coolinarike koji će joj sada pristupati putem pametnih telefona ili tableta imaju iste mogućnosti koje su koristili i do sada kao što su unos i pregled recepata, fotografija, komentara, sudjelovanje na forumu, kreiranje i kupnja Coolerica i mnoge druge.