Danski div planira 40 trgovina u Hrvatskoj

U objekt u Zagrebu koji je napustila Magma stiže JYSK s asortimanom za kućanstva

Magma je otišla, a stigla je danska grupa JYSK. Dogodilo se to u objektu smještenom nadomak Jadranskome mostu u Zagrebu koji je donedavno za svoju maloprodaju koristio Goranko Fižulić, a u rujnu prvu prodavaonicu u hrvatskoj metropoli otvara Lars Larsen, vlasnik JYSK grupe i ujedno najveći europski prodavač opreme i tekstilnog asortimana za kućanstva.

Magma je objekt, poznat pod imenom Rotor, koristila kroz najam, a razlog odlaska je otvaranje Arena centra na Laništu gdje ulaze sa sličnim asortimanom te blizina Avenue Malla gdje također posluju sa šest trgovina, kaže glasnogovornica tvrtke Tamara Leboš.

JYSK grupa u Hrvatsku je stigla u travnju 2009., izabravši Zadar za prvu lokaciju. Danci su tom prigodom najavili da za Hrvatsku planiraju 40 trgovina. Do sada ih je otvoreno 11, a u Zagrebu i Imotskom trgovine otvaraju 9. rujna.

Zagreb je izabran i za sjedište tvrtke JYSK Western Balkans, nadležne osim za Hrvatsku još i za tržišta Slovenije i BiH.

Tvrtku vodi Vesna Kukić-Lončarić, no jučer je ostala nedostupna za komentar. JYSK grupa osnovana je 1979. u danskom gradu Aarhusu, danas broji 1.650 prodavaonica, smještenih većinom u Europi, ali i u Kini, Kazahstanu, Kanadi te Grenlandu.

Godišnji promet grupe iznosi gotovo 2,15 milijardi eura i zapošljava oko 15.000 ljudi. Pravilo je tvrtke da tjedno diljem svijeta otvaraju 2-3 trgovine.

Ponose se proizvodima označenim s etičkim, socijalnim i/ili ekološkim etiketama kao što su: “Blomsten” (Cvijet), “Svanen” (Labud), “Fairtrade” i “Øko-Tex”, ali i time što su član fonda The Forest Trust, čija je misija očuvanje šuma i zaustavljanje klimatskih promjena. (poslovni.hr)