Delta Maxi: Podmirili smo 85% dugova dobavljačima

Delta Maxi grupa platila je dobavljačima oko 85 posto dugovanja, a ostatak duga će biti isplaćen u narednih pet radnih dana, izjavio je financijski direktor te kompanije Vojkan Glavinić.

On je na konferenciji za novinare rekao da će se nastaviti i smanjenje roka plaćanja, koji sad iznosi od 100 do 120 dana, a u proseku Delta Maxi grupa plaćanje vrši u roku od 40 do 70 dana. Glavinić je podsjetio da je prošlog tjedna održan sastanak s premijerom Mirkom Cvetkovićem, kada je utvrđeno da su trgovački lanci u Srbiji dobavljačima platili više od 70 posto dugovanja. Prema njegovim riječima, drugi dio godine je aktivniji i bolji za poslovanje u maloprodaji.

Kompanija je priopćila da je u prvih šest mjeseci na tržištu Srbije ostvarila promet od 45,1 milijarde dinara. To je za 14 posto više nego u istom periodu 2008. godine, a generalni direktor te grupe Dragan Filipović je dodao da je u zemljama regije u kojima Delta Maxi posluje – Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Albaniji, promet povećan za 20 posto i iznosi 194,6 milijuna eura.

Također je podsjetio da Delta Maxi grupa ima ukupno 420 objekata u Srbiji i regiji, kao i da će do kraja godine otvoriti 20 prodajnih objekata i uložiti 21 milijun eura. Prema njegovim riječima, od ukupnog broja, 12 objekata će biti otvoreno u Srbiji, a pet u regiji.

Filipović je naveo da će u novim objektima biti zaposleno preko 600 radnika, dodajući da će tako broj novozaposlenih u ovoj godini iznositi 1.300. Prema njegovim riječima, prodajne objekte  u Srbiji i regiji u prvoj polovini godine posjetilo je 104,5 milijuna potrošača, što je 10 posto više nego u istom periodu prošle godine. (SEEbiz)