DHL, vodeća svjetska međunarodna tvrtka za ekspresnu isporuku, službeno je otvorila novi sortirni centar u svom ekspresnom hubu u Leipzigu.

dhl-hub-leipzigZahvaljujući vrhunskom sortirnom objektu, veće i teže pošiljke sada mogu biti razvrstane na potpuno automatiziran način, na najmodernijem objektu za razvrstavanje u Europi.

Investicija od 230 milijuna eura za proširenje ovog europskog huba povećala je DHL-u kapacitet obrade za oko 50 posto, do 150.000 pošiljaka po satu.

Od početka ekspanzije Leipziga, tvrtka je otvorila 1.300 radnih mjesta i danas je u DHL-ovom centru oko 4.900 ukupno zaposlenih.

“Uspješno otvaranje našeg proširenog huba i novog objekta za razvrstavanje, daljnji je korak koji pridodaje važnosti Leipzigu kao našem glavnom Europskom ekspresnom hubu. Posebno sam oduševljen zbog dodatnih radnih mjesta koje smo ovim putem omogućili. Kao jedan od glavnih poslodavca i investitora, vrlo smo ponosni što nastavljamo podupirati pozitivan ekonomski razvoj u Leipzigu i široj okolici”, rekao je Frank Appel, CEO of Deutsche Post DHL Group.

Dodatna ekspanzija ovog modernog huba naglašava važnost Leipziga unutar DHL globalne mreže i odražava nastavak dinamičnog rasta poslovanja tvrtke na području međunarodne ekspresne dostave.

Nova sortirna tehnologija, prva takve vrste u industriji, sastoji se od kombinacije različitih inovativnih tehnologija prijenosnih traka, što omogućuje potpuno automatizirano rukovanje paketima težine do 170 kilograma, a koji bi inače bili preteški ili preglomazni za standardne prijenosne trake.DHL Express je ukupno uložio 655 milijuna € u Leipzig hub, uključujući troškove za nadogradnju.

Prošireni dio pokriva ukupnu površinu od 44.000 četvornih metara, od čega je 40.000 četvornih metara namijenjeno zgradi skladišta i 4.000 kvadratnih metara modernih uredskih zgrada. (logistika.com.hr)