Nakon dvije godine objedinjenog poslovanja kompanija u organizacijskom sistemu Nelt Grupe, postignuti su značajni rezultati.

nelt the way of distribution1“U 2014. godini ostvaren je neto prihod od 539 milijuna eura, a u 2015. prihod je veći za 39 posto, dok je sklapanjem ugovora s novim principalima u 2015. godini Nelt Grupa zaposlila 461 novog radnika”, istakao je Miloš Jelić, izvršni direktor Nelt Grupe.

Tom prilikom istaknuto je da Nelt danas zapošljava ukupno 3.760 ljudi na sedam tržišta, i to na dva kontinenta, što ga čini jednim od najuspješnijih poslovnih sistema u Srbiji.

Pored uspješnog poslovanja na tržištima Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, Nelt bilježi značajan rast poslovnih aktivnosti i u podsaharskoj Africi – u Angoli, Zambiji i Mozambiku.

Od ove godine Grupi su priključene kompanija Banim reklame, proizvođač reklamnog materijala, i Corner Shop, maloprodajni lanac koji je započeo novu strategiju svog razvoja kroz modernizaciju vizualnog identiteta prodajnih mjesta, unapređenje asortimana i otvaranje standardiziranih objekata u Beogradu i Srbiji.

“Profesionalnost i posvećenost koju pokazujemo najbolja su preporuka najvećim svjetskim kompanijama, poput kompanija Philip Morris i Procter & Gamble, koje su veliki dio poslovnih procesa na nekoliko tržišta prepustile Neltu”, dodao je Miloš Jelić.

Povećanje broja principala, bolje pozicioniranje na tržištu logističkih usluga, geografsko širenje i dalje investicije u proizvodnju, kako je istaknuto na ovom skupu, strateška su opredijeljena kojima Nelt Grupa želi osigurati stabilno poslovanje i u budućnosti. (marketnetwork.rs)