konzum-trgovina-ulaz-ftdGlavna skupština Konzuma, sazvana za 22. kolovoza, odlučivat će o prijedlogu da se prošlogodišnja dobit od 345,2 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit, a da se iz dijela zadržane dobiti ostvarene 2005. isplati dividenda u iznosu od 1,7 kuna po dionici, što bi bio ukupan iznos za dividendu od 38,6 milijuna kuna.

Pravo na dividendu imat će dioničari upisani u registar vrijednosnih papira pri Središnjem klirinško depozitarnom društvu (SKDD) na dan donošenja odluke skupštine o isplati dividende.

Po podacima SKDD-a, Konzum ima izdanih 22.702.860 dionica, nominale 10 kuna, a većinski udio u tom trgovačkom lancu ima koncern Agrokor koji drži 71,62 posto dionica Konzuma.

Skupštini Konzuma također je predložena i dopuna djelatnosti, pa bi se taj trgovački lanac ubuduće mogao baviti i proizvodnjom i popravkom predmeta od drva, a tom bi se djelatnosti dopunio i statut.

Dioničari će na skupštini odlučivati i o opozivu i izboru dva člana Nadzornog odbora – predloženo je da se opozovu Rudo Mikulić i Iva Balent, a za nove članove izaberu Ante Todorić i Josip Zaher. (H)