Djelatnicima Metro Cash & Carry Hrvatska, polaznicima prve Metro akademije, dodijeljene su diplome na svečanosti koja je u subotu održana u hotelu Doubletree by Hilton u Zagrebu.

Ukupno 18 djelatnika završilo je jednogodišnju edukaciju koja programom Liderstvo za rast, dijelom razvijenim u suradnji s Oxford Leadership Academy, osposobljava djelatnike za napredovanje na više funkcije unutar tvrtke, priopćeno je iz ovog trgovačkog lanca.

“Zahvaljujući ovoj edukaciji naučio sam niz konkretnih stvari koje mi koriste u svakodnevnom poslu. Znanje i vještine koje sam stekao omogućili su mi profesionalni razvoj i napredovanje u timu veleprodajnog centra Osijek. Svakako ću preporučiti svojim kolegama da se prijave na Metro akademiju”, izjavio je Dominik Stažić, djelatnik veleprodajnog centra u Osijeku koji je napredovao zahvaljujući edukaciji.

Svi edukatori akademije djelatnici su tvrtke, a među njima su i članovi Uprave Metroa, direktori sektora i veleprodajnih centara. Za novi ciklus akademije koji počinje u travnju za sada se prijavilo 36 djelatnika.

“Metro akademijom želimo educirati buduće lidere veleprodajnih centara. Trud naših djelatnika želimo nagraditi tako da im osiguramo razvijanje potrebnih znanja i vještina unutar tvrtke, a sve kako bi napredovali u poslovnom okruženju. Polaznici Akademije saznali su kako voditi projekte te kako upravljati vremenom, ljudima i konfliktima. Čestitam svima i želim im puno uspjeha”, izjavila je Nela Bučević, direktorica odjela ljudskih resursa i korporativnih komunikacija Metro Cash & Carryja.

Na razini Metro Grupe edukacija za djelatnike provodi se već deset godina, a kroz nju je prošlo oko 50.000 djelatnika. Djelatnici mogu pohađati Metro akademije specijalizirane za marketing, financije te buduće članove uprave i direktore sektora.

U okviru edukacija Metro surađuje s najboljim europskim stručnjacima kako bi svojim djelatnicima omogućio što kvalitetnije obrazovanje te se nastavni programi razvijaju u suradnji s London Business School i INSEAD-om.