Diskonter Aldi dosegao je cilj od 100 prodajnih mjesta u Italiji. Sada je prisutan u šest regija na sjeveru zemlje: Trentino-Alto Adige, Pijemont, Lombardija, Veneto, Emilia-Romagna i Friuli-Venezia Giulia te zapošljava više od 2.000 radnika u dućanima, administraciji i logističkim centrima u Oppeanu i Landrianu.

Od ožujka 2018. Aldi je u Italiji otvarao u prosjeku tri trgovine mjesečno.

“Talijansko tržište nam je prioritet i u njega ćemo nastaviti kontinuirano ulagati”, najavio je Michael Gscheidlinger, direktor Aldija za Italiju. Dodao je kako je Aldi talijanskim kupcima predstavio “diskontni lanac koji objedinjuje kvalitetu, svježinu, dostupnost i odgovornost.”

Trgovine su smještene u strateškim područjima sjeverne Italije, a njihova se veličina, ovisno o potrebama lokalnih kupaca, kreće od 600 do 1.500 četvornih metara. Lanac također nudi i veliki broj SKU-ova s certifikatom Proizvedeno u Italiji.

Održivost
Na trgovinama su instalirani fotovoltni paneli koji pokrivaju ukupnu površinu od 24.000 četvornih metara što je jednako veličini 3,5 nogometna terena. Paneli su proizveli više od 3 milijuna kWh zelene energije uštedjevši tako 1.758 tona CO2.

Diljem mreže dostupno je i 65 stanica za punjenje električnih vozila.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!