dm-zeleni-korak-os-dvorDonacijom uređaja Krijesnica, vrijednom gotovo pola milijuna kuna, dm je nagradio pet hrvatskih škola za sudjelovanje u akciji Zeleni korak

Za sudjelovanje u dm-ovoj akciji Zeleni korak pet osnovnih škola nagrađeno je donacijom ukupne vrijednosti 495.984 kuna koju su zaslužili kao najuspješnijih sudionici akcije, izvijestili su iz dm-drogerie markta.

Zahvaljujući predanosti učenika od kojih je svaki skupio preko 30 kg starog papira, u njihove škole ugrađen je implementarni pretvorbeni starter “Krijesnica”, izvorni hrvatski proizvod koji, osim što štedi više od 50 posto električne energije, osigurava i prirodno svjetlo koje nije štetno za oči.

“Zadovoljstvo nam je što smo nagradili trud učenika uređajem poput ‘Krijesnice’ koji štedi energiju, smanjuje emisije stakleničkih plinova te osigurava osvjetljenje koje nije štetno za oči. Akcijom Zeleni korak dm je želio naše najmlađe potaknuti na ekološku aktivnost i educirati ih o važnosti brige za okoliš. Ovom prilikom se želim zahvaliti svim učenicima koji su zajedno s dm-om napravili veliki zeleni korak”, izjavio je Dario Klemar, prokurist u dm-u.

U Zelenom koraku, akciji održanoj u sklopu dm green city projecta, sudjelovale su 102 škole iz cijele Hrvatske čiji su učenici sakupili 333 tone starog papira i više od tone plastičnih vrećica, od čega su 50 tona staroga papira prikupili upravo učenici pet najboljih škola.

OŠ “Dvor”  iz mjesta Dvor, OŠ “Mate Lovrak” iz mjesta Vladislavci,  OŠ “Ljudevit Gaj” iz Nove Gradiške, OŠ “Dora Pejačević” iz Našica te OŠ “Studenci” iz mjesta Studenci pobjednici su akcije Zeleni korak koje je dm nagradio uređajem “Krijesnica”.

“Akcija Zeleni korak konkretan je doprinos dm-a u razvijanju svijesti o pozitivnom odnosu prema okolišu, a posebnu vrijednost akciji daje činjenica što su djeca bila aktivni sudionici. Učenici u nagrađenim školama dobili su zdravo svjetlo, škole niže troškove za električnu energiju, a ostvarena je društvena korist kroz štednju energenata i smanjenje negativnog utjecaja na okoliš”, rekao je Vinko Rogina, izumitelj Krijesnice.

Donaciji hrvatskim školama doprinijelo je i više od 111.000 dm-ovih kupaca koji su tijekom ožujka i travnja ove godine u dm prodavaonicama kupili platnene torbe kao ekološki čistu alternativu plastičnim vrećicama. Naime, dm je prihode od prodaje platnenih torbi investirao u kupnju i ugradnju “Krijesnice” u nagrađene škole, navodi se u priopćenju.