Ovog je vikenda održan 1. košarkaški turnir Quicky VERN’, koji su organizirali Nestlé NESQUIK žitarice i Akademski košarkaški klub VERN’. Na turniru je sudjelovalo više od 100 mališana podijeljenih u šest momčadi, a najbolji su nakon dvodnevnog natjecanja bili mladi košarkaši K.K. Sesvete.

“Najnovija istraživanja pokazuju da je broj pretilih u svijetu premašio broj pothranjenih te je pretilost postala jedan od vodećih javnozdravstvenih problema današnjice. Dodatno, sve je manje djece koja su fizički aktivna preporučenih 60 minuta dnevno pa smo, kako bi ih osvijestili o važnosti tjelesne aktivnosti od najranije dobi, organizirali ovaj turnir. Veseli nas veliki odaziv roditelja koji su došli podržati svoju djecu jer su upravo oni ti koji mogu najviše pridonijeti dječjem zdravlju kroz odgoj, edukaciju i motivaciju”, izjavila je Valentina Golub, Regionalna brend menadžerica Nestlé žitarica.

Drugo mjesto na turniru osvojili su mališani iz O.Š. Lučko, a treće O.Š. Ivan Meštrović. Domaćini, A.K.K. Quicky VERN’, turnir su završili kao četvrti, a za njima su se plasirali mladi naraštaji iz K.K. Vučići i O.Š. Kralj Tomislav.

Medalje i pehare za najbolje momčadi dodijelili su Željko Mavrović, izvršni direktor sportskog programa na Veleučilištu VERN’, te košarkaši K.K. Cedevita Ivan Ramljak i Dorijan Jelenek. Nagrade su dobili Roko Mašković iz K.K. Sesveta kao najkorisniji igrač turnira, Matej Uremović iz O.Š. Ivan Meštrović kao najbolji strijelac te najmlađi igrač Jakov Bulić iz O.Š. Kralj Tomislav.

“Broj okupljenih mališana na turniru dokazuje da su mladi zainteresirani za sport i odrastanje kroz sport, a na nama starijima je da im to omogućimo. Drago nam je da smo kroz ovaj događaj uspjeli okupiti i roditelje i djecu i stručnjake s područja pravilne prehrane i sporta, kako bi još jednom ukazali na važnost tih segmenata u odrastanju djece”, istaknuo je prilikom uručenja nagrada Željko Mavrović.

Nestlé NESQUIK žitarice i Veleučilište VERN’ ove su godine dogovorili suradnju kojom je ovaj poznati brend žitarica za doručak postao sponzor škole košarke i mlađekadetske momčadi Akademskog košarkaškog kluba VERN’.