Najbolji event 2017. je Nikola Tesla – Mind from the Future, interaktivna izložba koja se još uvijek može pogledati u Zagrebu u Meštrovićevom paviljonu, sve do 20. ožujka, a nakon toga ide na svjetsku turneju. Projekt je ujedno nagrađen i kao Najbolji kulturni event, a u ostalim kategorijama pobijedili su Air Future (2 nagrade), Expedition to Mars, ULTRA Europe Music Festival, 4th Dell Distribution Forum – Bale, Final draw EHF EURO 2018 i Vip Adria League.

Dodjelom nagrada ATTEND za najbolje regionalne evente tijekom 2017. godine završilo je 3. izdanje RSVP festivala u Plaza Event Centru, koje je okupilo više od 300 event stručnjaka i ljudi povezanih s event industrijom. Drugog dana programa sudionici su mogli poslušati 17 predavanja koja su se bavila trendovima u industriji, tehnologijama koje se koriste na eventima te primjerima uspješno realiziranih evenata. Tijekom dva dana ukupno je održano 36 predavanja, radionica i panela, a sudjelovalo je 47 stranih i domaćih predavača. U Expo zoni bila su izložena najsuvremenija light, video i audio rješenja za event industriju.

Drugog festivalskog dana sudionici su imali niz prilika za upoznavanje, druženje i razmjenu „ratnih priča“ jer su se predavanja održavala u neformalnoj atmosferi pa su izlaganja često prerastala u ugodne razgovore, rasprave i dijeljenje iskustava. Alen Nađsombat, direktor marketinga NK Osijek pričao je o tome kako je klub vratio navijače na stadion, Dijana Zorić iz Laboratorija zabave na izuzetno zabavnom izlaganju ispričala je kako steći i zadržati klijenta, a Iva Radošević, Matija Brlek i Matej Pašalić predstavili su svoj projekt Bike Polo International Tournament Zagreb – Između sporta i kulture. Na panelu Corporate Events – Ways To Inspire And Motivate Aleksandra Uhernik Đurđek, Smiljana Štrbac, Nikolina Bradić Belobrajdić, Jasminka Jelčić i Debora Petrović razgovarale su o odnosu između incentivea i motivacije zaposlenika.

Dobitnike godišnje festivalske nagrade ATTEND za najbolja događanja u regiji odabrao je žiri u sljedećem sastavu: Snežana Subotić, agencija Prototip (RS), Vartan Surmejan, The Event Cook (FYRM) i Marko Bolković, direktor Festivala Visualia, lanjskog dobitnika ATTENDa u kategoriji Najbolji događaj godine, te predstavnik udruge Događaj, organizatora RSVP festivala. ATTEND se dodjeljuje u 8 kategorija te u počasnoj kategoriji Najbolji event godine, za koju su konkurirali dobitnici nagrada po kategorijama.

U kategoriji Najbolji B2B / B2C / Interni event slavio je projekt Air Future u organizaciji bosanskohercegovačke agencije Via Media. Najbolji event predstavljanja proizvoda ili usluge je Expedition to Mars srpske agencije M2Communications. U kategoriji Najbolji kongres / konferencija / sajam žiri je odabrao 4th Distribution Forum – Bale u organizaciji agencije MPG. Najbolji sportski event je Finalno izvlačenje za EHF EURO 2018 u organizaciji Komunikacijskog laboratorija. Najbolji glazbeni event je ULTRA Europe Music Festival iza kojeg stoji regionalna agencija MPG. Najbolji kulturni event je Nikola Tesla – Mind from the Future koji su osmislili i postavili Real Grupa i agencija Hodogram. Najbolji neprofitan / društveno koristan event je Air Future u produkciji agencije Via Media. Najbolji online event je Vip Adria Liga u organizaciji Vipneta i ESL-a. Prijave za ATTEND za 2018. otvaraju se 1.3.2018, a svi zainteresirani mogu prijaviti neograničen broj projekata održanih tijekom 2018. godine, zaključno s 31. prosincem.

Potpuni program festivala koji se održavao u 4 dvorane Plaza Event Centra može se pogledati ovdje. Sudionici festivala idućeg će tjedna dobiti kratku anketu u kojoj će ocijeniti kvalitetu 3. izdanja da bi festival iduće godine bio još bolji i u skladu sa željama i potrebama event industrije.