Coca-Cola HBC, vodeća kompanija za punjenje proizvoda društva Coca-Cola Company, u sklopu indeksa održivog razvoja Dow Jones jučer je proglašena globalnim liderom u održivom poslovanju među proizvođačima pića, objavila je Coca-Cola HBC.

coca-cola-hbc-midiCoca-Cola HBC je devet godina uključena u globalno ocjenjivanje, ovaj put zbog rezultata u oblasti održivog poslovanja u 2015. Tijekom godine, kompanija je dodatno smanjila ekološki otisak, emisija ugljikovog dioksida je smanjena za dvocifreni broj. Smanjeno je korištenje vode za proizvodnju jedne litre pića, a usprkos povećanju proizvodnje i prodaje smanjena je i količina upotrijebljene ambalaže.

Coca-Cola HBC je prošle godine uvrštena među prvih 12 kompanija u svijetu koje su oblikovale naučno potvrđene ciljeve za smanjenje ugljika. Određivanje interne cijene za vodu i ugljik u 2015. godini, kao i posvećenost za održivi razvoj pokazuju kako Coca-Cola HBC podržava globalne napore za postizanje ciljeva održivog razvoja, navedeno je u priopćenju.

U Coca-Coli HBC su u dobrobit zajednice uložili 8,2 milijuna eura ili 2,3 posto dobiti prije oporezivanja. Fokusirali su se na aktivan način života, upravljanje okolišem i vodom i razvoj mladih u partnerstvu s više od 230 nevladinih organizacija. (indikator.ba)