DPD i INA ostvarili su uspješnu suradnju zahvaljujući kojoj je na svim Ininim maloprodajnim mjestima uvedena inovativna usluga preuzimanja paketa dostavljenih putem DPD-a. Na taj način INA je proširila paletu usluga koje nudi u svojoj maloprodajnoj mreži, a DPD je povećao broj Pickup lokacija na preko 400.

U 2016. godini DPD u Hrvatskoj ostvario je rast od čak 125% u broju paketa dostavljenih privatnim osobama te je prepoznao potrebu za udovoljavanjem sve većih zahtjeva krajnjih kupaca. Upravo zato, uz dostavu paketa na kućni prag, DPD je u suradnji s Inom proširio mogućnosti dostave paketa ponudivši mogućnost odabira odredišta i preuzimanja paketa na jednoj od više od 400 Pickup lokacija.

Na taj način su DPD i INA kontrolu nad dostavom paketa stavili u ruke primatelja koji vole samostalno odlučivati i odabrati idealno odredište za preuzimanje svojih paketa. Mogućnost preuzimanja paketa na Pickup lokacijama idealna je i praktična usluga za sve web trgovce kojima je cilj optimizirati dostavu i povećati uspješnost preuzimanja paketa.

“Živimo u vremenu kada je tempo života ubrzan, a svaki slobodni trenutak od neizmjerne važnosti stoga primatelji paketa trebaju jednostavne usluge koje im olakšavaju život”, ističe direktor DPD Croatia Igor Jakovljević.

Dostava na Inina maloprodajna mjesta
Prije same dostave primatelj paketa zaprima SMS/e-mail obavijest s datumom dostave i linkom na portal Follow My Parcel (FMP) putem kojeg, između ostalih mogućnosti, može odabrati redirekciju paketa na jedno od Ininih maloprodajnih mjesta.

Klikom na link u poruci primatelj paketa odabire najbližu lokaciju i na njemu je da unutar 7 kalendarskih dana preuzme paket u vrijeme koje mu najviše odgovara.

“Zadovoljan kupac je ono čemu težimo, a uz brz i dinamičan tempo života svi želimo obaviti što više toga na jednom mjestu. Upravo zato INA svojim kupcima nudi ne samo visokokvalitetno gorivo, već kontinuirano širi ponudu robe široke potrošnje i dodatnih usluga u skladu s najmodernijim standardima u maloprodajnoj industriji. INA upravlja najvećom moderniziranom maloprodajnom mrežom u Hrvatskoj u sklopu koje svakodnevno uslužimo 200 tisuća kupaca, a uvođenjem usluge DPD-a u našu ponudu svojim kupcima smo omogućili da pakete preuzimaju gdje god i kad god im to najviše odgovara”, objašnjava Borko Buturac, direktor Sektora negoriva i marketinga maloprodaje Ine.

Ovim partnerstvom osnažena je logistička mreža DPD-a i osigurana bolja povezanost svih dijelova zemlje. Danas je DPD paket moguće preuzeti paket na 387 Ininih maloprodajnih mjesta ili u jednoj od 20 Eurom prodavaonica diljem Hrvatske.

Popis svih Pickup lokacija na kojima je moguće preuzeti paket dostupan je na: https://www.dpd.com/hr/home/e_commerce_usluge/pickup

DPD u Hrvatskoj dio je DPDgroup (GeoPost), druge najveće međunarodne dostavne paketne mreže u Europi. Pod nazivom DPDgroup djeluju vodeće međunarodne tvrtke za dostavu: DPD, Chronopost, SEUR i Interlink Express. Grupa broji 60.000 članova, a snažna međunarodna mreža omogućuje nam efikasnu razmjenu iskustava i znanja.

DPDgroup isporučuje više od 4 milijuna paketa dnevno, u više od 230 zemalja, a u 2016. godini grupa je ostvarila rezultat od 6,2 milijarde eura ili 8.6% porasta u usporedbi s godinom prije. Taj rezultat potaknut je porastom volumena od 9.4% čime se ukupan broj paketa isporučenih širom svijeta popeo na čak 1,1 milijarde.

Porast prihoda od 46% u DPD Croatia potaknut je rastom dostavljenih paketa u domaćoj i međunarodnoj distribuciji, čija se brojka u 2016. godini popela na više od 1,5 milijuna što je 80% više u odnosu na godinu prije. Potrebno je istaknuti i porast broja paketa dostavljenih privatnim osobama koji je dokaz da e-trgovina u Hrvatskoj bilježi snažan razvoj. U tom segmentu zabilježen je rast volumena od 125% u odnosu na 2015. godinu.