DPD Croatia, inovator u zelenoj dostavi, otvorio je prvi urbani depo u središtu Zagreba, u Gundulićevoj 21. To je dio hvalevrijedne inicijative koja omogućava održivu urbanu dostavu kako bi se primateljima paketa približili minimiziranjem emisija CO2.

Otvaranje urbanih depoa diljem većih europskih gradova dio je DPD-ove predanosti razvoju održivih rješenja urbane logistike. “U DPD-u smo se odlučili za razvoj održivih urbanih logističkih rješenja, poput urbanih mikrodepoa, koja nam omogućuju da budemo bliži primateljima i pošiljateljima paketa te koristimo održive metode dostave, poput ekoloških vozila, cargo bicikala kao potpune novosti u našoj zelenoj floti te dostave pješice. Na taj se način DPD efikasno nosi s izazovom modernog vremena, fenomenom e-trgovine koji je rezultirao značajnim povećanjem broja paketa u gradskim središtima, a time i sve strožim prometnim regulacijama u užim centrima gradova”, istaknuo je Igor Jakovljević, direktor DPD-a Croatia.

Vizija DPDgroup do 2025. je u više od 225 najvećih europskih gradova diljem 20 zemalja dostavljati pakete isključivo vozilima s nula ili vrlo malo štetnih emisija, osigurati “zelenu dostavu” za 80 milijuna stanovnika, a u svoje poslovanje uvesti 7.000 alternativnih dostavnih vozila te diljem Europe otvoriti 80 novih urbanih depoa kako bismo bili još bliže našim korisnicima. “Vođeni tim ciljevima, otvorili smo ovaj prvi urbani depo u Hrvatskoj. DPD City depo nalazi se u samom centru Zagreba, čime smo korisnicima praktički postali susjedi”, rekla je Snježana Stanić, regionalna voditeljica marketinga i komunikacija te dodala kako je tvrtka svjesna svoje odgovornosti prema planetu i njegovim stanovnicima te želi biti najodrživija kompanija za dostavu u Europi. “Odlučili smo djelovati pragmatično smanjujući štetne emisije u gradovima s najvećim brojem stanovnika.”

Za postizanje održive mobilnosti u gradovima važno je izostavljanje motoriziranih teretnih vozila kao načina dostave i uvođenje biciklističke logistike kao i otvaranje urbanih depoa i time približavanje krajnjim korisnicima u samom centru grada.

Sada primatelji koji gravitiraju centru grada, poslovno ili privatno, svoje pakete mogu putem myDPD aplikacije preusmjeriti te podići u novom urbanom depou, a istovremeno, iz DPD City depoa moguće ih je i poslati diljem Hrvatske, Europe i svijeta. Ono što je posebno zanimljivo i jedinstveno za ovaj depo je koncept kabine za isprobavanje naručenih tekstilnih artikala koji omogućava fleksibilniji način preuzimanja paketa – primatelji mogu probati i obaviti povrat ako artikl nije odgovarajući. DPD City depo otvoren je od ponedjeljka do subote što primateljima nudi maksimalnu praktičnost jer mogu podići svoje pakete u vrijeme kada im to najviše odgovara.

Dugogodišnja ambicija DPDgroup – djelovati za zelenu dostavu
“Djelovati u smjeru zelene dostave dugogodišnja je ambicija DPDgroup. Naš cilj je postati izabrani partner, kako potencijalnim klijentima tako i gradskim upravama te surađivati na programima održivog razvoja zajednički čineći naš planet boljim. U DPDgroup vjerujemo kako ‘Svi dijelimo #IstuAdresu’ i zato trebamo zaštiti planet, naš zajednički dom”, navodi Igor Jakovljević.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!