Tržišne komunikacijePromocijeDr. Oetker slavi 130 godina Original Backin praška za pecivo

Dr. Oetker slavi 130 godina Original Backin praška za pecivo

Davne 1983. godine dr. August Oetker osmislio je recept za Backin koji pečenje čini jednostavnijim, a povodom rođendana proizvod dolazi u retro ambalažama
Dr. Oetker je već više od 130 godina simbol za radost pečenja, a uz Original Backin prašak za pecivo uspjeh u pripremi različitih delicija neće izostati. S retro izdanjem originalnog Backina i nostalgičnom limenom kutijom, Dr. Oetker vas ove jeseni vodi kroz prošla vremena. Naime, povodom velike obljetnice, Dr. Oetker Original Backin prašak za pecivo dostupan je u retro izdanju sa sedam dizajna ambalaže koji prikazuju ovaj nezaobilazan sastojak za pečenje od 1893. do današnjeg dana. Kako biste imali što precizniji dojam putovanja kroz vrijeme, na stražnjoj strani ambalaže moći ćete pročitati u kojoj godini je stvoren određeni dizajn. Retro pakiranje u limenoj kutiji ekskluzivno možete osvojiti u nagradnom kvizu na društvenim mrežama Dr.Oetkera.

Sastojak bez kojeg nema uspješnog peciva
Osim posebnih ambalaža Dr. Oetker je pripremio i unikatno dizajniranu retro kutiju za pohranu Dr. Oetker proizvoda – bilo da se radi o prašku za pecivo, vanilin šećeru, kvascu ili nekom drugom dodatku za pečenje. A možda ih poželite iskoristiti i za čuvanje već pripremljenih kolača i peciva – tako ćete im očuvati svježinu i duže uživati u finim zalogajima.

Dr. Oetker Original Backin već je desetljećima onaj sastojak za zbog kojeg recepti uspijevaju, a pečenje postaje posebno zadovoljstvo. Samo jedno pakiranje daje tortama, pitama, vaflima i pecivima prozračnu i pahuljastu teksturu. Bilo da je riječ o klasičnom kuglofu ili o raskošnoj torti – s Dr. Oetker Original Backinom nećete pogriješiti jer s njim možete pripremiti i jednostavne i neobične slastice.

Puno toga se kroz povijest mijenjalo, ali Dr. Oetker Backin je ostao nezaobilazan sastojak
Kako je sve počelo? Davne 1893., nakon brojnih pokušaja, farmaceut dr. August Oetker uspio je stvoriti recept koji je promijenio način pripreme slastica: Dr. Oetker Backin je lansiran na tržište! To je ujedno i proizvod koji je kroz desetljeća postao jedan od najprepoznatljivijih proizvoda brenda Dr. Oetker. Prodavao se tada, kao i danas, pakiran u male vrećice koje su savršeno prilagođene za pola kilograma brašna, a na poleđini vrećice se uvijek može pronaći i prigodni recept za pripremu slastica.

Već 1900. godine, u Njemačkoj se godišnje prodavalo 2,5 milijuna vrećica, a do 1912. godine ukupna prodaja narasla je na impresivnih 100 milijuna komada! Godine 1903., “Postupak za proizvodnju trajnog praška za pecivo ili brašna za pečenje” dr. Augusta Oetkera patentiran je u Carskom patentnom uredu. S ovim je proizvodom dr. August Oetker postavio temelje svoje proizvodnje. Od tog vremena do danas se u potpunosti promijenio način na koji funkcionira svijet pa tako i način kako pripremamo slastice, ali je Dr. Oetker Original Backin ostao proizvod bez kojeg je teško zamisliti bilo koje domaćinstvo, ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi!

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Dalić: Tri Fortenovine kompanije bit će treći stup u poslovanju Podravke

Nakon procjene obvezujućih ponuda koje su pristigle tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda, Fortenova grupa je ponudu Podravke ocijenila najboljom Predsjednica...

izlog

Domino’s Pizza dostupan na Glovu, uz brzu dostavu u Zagrebu i Osijeku

Aktivirano je pet lokacija, osiguravajući da omiljena jela budu dostupna svima, gdje god se nalazili Glovo, vodeća platforma za dostavu raznih proizvoda i jela na...