konzum-torba-vrecica-004Svečanim predstavljanjem nove Konzumove platnene torbe namijenjene višekratnoj uporabi te ekološke biorazgradive vrećice službeno je najavljen početak ekološke akcije Green City Project.

Projekt ima za cilj podizanje svijesti o važnosti ekološke odgovornosti te javnosti približiti modele ekološki osviještenog djelovanja, a organizator projekta, Marko Lasić Nered, tom prigodom je najavio i prvo u nizu velikih Green City Project događanja u subotu, 23. travnja, od 10 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Ivona Janjić, direktorica marketinga Konzuma, predstavila je proširenje Konzumove ponude ekološki odgovornih vrećica: novu platnenu torbu namijenjenu višekratnoj uporabi koja je osmišljena od strane dizajnerskog dvojca eNVy room te ekološku vrećicu realiziranu u suradnji s tvrtkom Weltplast.

Platnene torbe motivirane su ovogodišnjom eko-temom zaštite šuma, dok su vrećice 100% biorazgradive i kompostirajuće – izrađene od sirovine bio-baze, odnosno kukuruznog škroba.

Posebnost ove vrećice je u tome što je u potpunosti biorazgradiva (uključujući boju, ručke i sve segmente vrećice) u periodu od 180 dana.

“Vjerujem da ćemo proširenjem ponude ekološki odgovornih vrećica dati dodatni doprinos podizanju ukupne razine ekološke svijesti, a sve sa ciljem dodatnog povezivanja s našim kupcima”, naglasila je Janjić.

Dizajner Nikica Ivančević istaknuo je kako su u novoj platnenoj torbi željeli spojiti modu i zaštitu okoliša pa tako vizual poziva na aktivno sudjelovanje u očuvanju prirode, a sama torba može poslužiti i kao funkcionalni modni dodatak.

Biorazgradiva vrećica samo je nastavak dugogodišnje suradnje Konzuma i Weltplasta, kazala je direktorica te tvrtke, Marijana Širić, dodajući kako se u Konzumovim prodavaonicama već duže vremena nalaze i biorazgradive vrećice za voće, kao i biorazgradive vrećice za otpatke.