dita tuzlaProizvodi tvornice deterdženata “Dita – Tuzla”, kada budu spremni za plasman, naći će se i na policama Konzuma,priopćeno je iz ove kompanije.

Iz Konzuma ističu da se radnici “Dita – Tuzle” u svakom trenutku mogu obratiti Konzumu za pomoć koja je komercijalnog karaktera.

Na ovaj način, Konzum daje nesebičnu pomoć radnicima nekadašnjeg giganta koji su nakon višegodišnje agonije, ponovo pokrenuli proizvodnju.

“Vijest da je Dita ponovo pokrenula proizvodnju obradovala je sve građane BiH. Brendovi ove kompanije bili su poznati širom BiH ali i regije. Nažalost, zadesila ih je tužna sudbina, kao i mnoge slične kompanije. Pokretanje proizvodnje je vraćanje u život Tuzlanskog kantona, grada Tuzle, ali i ekonomije BiH. Bez jake Dita – Tuzle i drugih proizvođača nema ni stabilne bosanskohercegovačke ekonomije”, navode iz Konzuma.

Naglašavaju da je Konzum uvijek podržavao domaću proizvodnju te da oni na svojim policama žele imati proizvode tuzlanskog proizvođača.

“To će svakako pomoći i u vraćanju na posao starih, te zapošljavanju novih radnika”, istakao je Adnan Šteta, izvršni direktor Konzuma.

Razgovarao je s predstavnicima Dita – Tuzle, te naglasio da će Konzum učiniti sve kako bi ova kompanija očuvala pokrenutu proizvodnju.

“Razgovarao sam s direktorom Štetom koji nam je ponudio pomoć Konzuma. Ova inicijativa puno nam znači i izuzetno nam je drago što je jedna kompanija kao što je Konzum izrazila podršku i ponudila svoju pomoć. To nam daje nadu da bi mogli uspjeti u svojoj namjeri. Zbog toga se još jednom zahvaljujem Konzumu”, naglasio je Hajrudin Kuraslić, stečajni upravnik Dita – Tuzle. (oslobodjenje.ba)