OstaloLifestyle & GadgetsFestival zajednice Špansko 14. do 18. lipnja

Festival zajednice Špansko 14. do 18. lipnja

Projekt Q’ART u tvom KVARTU započinje s Festivalom zajednice u Španskom. Program festivala će trajati pet dana, a započinje 14. lipnja i završava velikim festivalom koji će se održati 18. lipnja. kada će se program odvijati od 10 ujutro do 21.30 navečer. Festival će biti smješten u prekrasnom zelenilu, na Trgu Ivana Kukuljevića. Na festivalu će sudjelovati različiti kreativci i udruge te odgojne obrazovne ustanove sa zapadnog djela grada, ali i umjetnici različitih područja iz cijele Hrvatske. Projekt Ilica: Q’ART postao je svojevrsni pojam za participativno upravljanje u kulturi i umjetnosti i dosta gradskih četvrti je zainteresirano za suradnju kako bi se podigla kvaliteta života u zajednicama.

Stoga je cilj znanje i istraživanje koje je provedeno u gradskoj četvrti Donji grad konkretno u području Ilice, prenijeti na druge kvartove uz aktivno uključivanje lokalnih umjetnika i prijedloga sadržaja koje lokalna zajednica donosi sa sobom. Programa će biti puno za sve dobne skupine od vrhunske glazbe, predstava, plesa, zbornog pjevanja, radionica, projekcija, šahovskih simultanki, bubnjarskih radionica i mnogih drugih programa i umjetnika izlagača. Programi od srijede do subote će se većinom održavati u zatvorenim prostorima osim kina koje će biti od petka do nedjelje u večernjim satima na otvorenom, a veliki festival baš kao i na Ilici će se održati u nedjelju u samom srcu Španskog i Malešnice na Trgu Ivana Kukuljevića.

Festival će biti smješten u zelenilu, na Trgu Ivana Kukuljevića. Kako će na festivalu sudjelovati različiti kreativci i udruge te odgojne obrazovne ustanove sa zapadnog djela grada ali i različiti umjetnici (pjevači, slikari, pjesnici…) nazvali smo ga ,,Festival zajednice”. Festival će svake godine mjenjati naziv jer je ideja da se svaki put stavlja pozornost na neku drugu zanemarenu vrijednost. Primjerice zajednica, održivost, solidarnost te je cilj da poruka festivala potakne ljude na ponovo okretanje jednih drugima i razmisle o vrijednostima kojima pridaju važnost. Projekt Ilica: Q’ART djeluje s ljubavlju u duhu prihvaćanja i širenju dobre energije te je želja umjetnika Ivane Nikolić i Aleksandra Battiste Ilića da tu energiju prošire i na druge kvartove.

Ovoga puta će program festivala trajati pet dana s puno programa za djecu, ali i za ostale dobne skupine. Od kvalitetne glazbe, bubnjarskih radionica, filmskih projekcija, predstava. Posjetitelje očekuje mnoštvo umjetnika i unikatnih izlagača baš kao i na Ilici. Programi od srijede do subote će se održavati u zatvorenim prostorima, a sam festival u nedjelju na veselom trgu. Dječje programe su pripremili dječji vrtići Špansko, Sunčana i Malešnica kao i Knjižnica Špansko jug, Teatar Poco Loco, Udruga Zeleni Klik i udruga Pravi potez koja će imati program šahovskih susreta. Umjetničke programe u kojima će nastupati djeca i mladi su pripremili OŠ Tituša Brezovačkog, Zbor Ivan Kukuljević Sakcinski i Umjetnička škola Silvije Hercigonja, a svaki dan od petka do nedjelje će se održavati i filmski programi koje su pripremili Teatar Tirena, Udruga Blank i Skateboard Klub Shpaolin.

Radionice za odrasle će održati Studio Kreativni oblak gdje se možete oprobati u posebnim japanskim tehnikama slikanja, a pod vodstvom Branka Trajkova, bubnjara Zabranjenog pušenja, možete se oprobati u bubnjanju. Glazbeni program će baš kao i na Ilici biti u izvedbi vrhunskih jazz i blues izvođača pa će ovog puta nastupiti Valerija Nikolovska trio, Vojkan Jocić trio, Mangroove i Bluzy threesome. Podršku ovom festivalu su kao i uvijek dali naši mali donatori, bez kojih ova vibrantna događanja ne bi bila moguća i također uz podršku Ministarstva Kulture i medija, Grada Zagreba i Mjesnog odbora Špansko sjever.

Detaljni program možete vidjeti na društvenim mrežama Facebook i Instagram te na web stranici projekta www.projektilica.com.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...