mercator-vukovarskaU Mercatoru su rekli kako su na zamolbu tvrtke Arkas, kojeg su za prodaju zadužile banke, vlasnice 36 posto dionica trgovačkog lanca, organizirali predstavljanje kompanije potencijalnim ulagačima, ali nisu željeli reći tko na to predstavljanje dolazi.

Potencijalni kupci trećine vlasništva najvećeg slovenskog maloprodajnog lanca Mercatora u četvrtak će doći kod predsjednika Uprave Žige Debeljaka kako bi dobili osnovnu informaciju o kompaniji, javljaju u srijedu slovenske poslovne dnevne novine Finance.

“Mercator je na zamolbu tvrtke Arkas, kojeg su za prodaju zadužile banke vlasnice 36 posto dionica trgovačkog lanca, organizirao predstavljanje kompanije potencijalnim ulagačima”, kazali iz Mercatora su na upit novinara Financi i nisu željeli kazati tko sve dolazi.

Inače, osam banaka nude na prodaju 36 posto Mercatora, dok u Pivovarni Laško, koja ima 23 posto, još nisu odlučili hoće li i koliki dio prodavati. Same banke možda i ne prodaju dionice, a svoje udjele mogu zadržati do tri godine prije nego će one utjecati na njihove bilance.

Do sada su se kao potencijalni kupci u medijima spominjali CVC, KKR, Bain Capital, Goldman Sachs, Blackstone, Merrill Lynch, ali i srpska Delta i hrvatski Agrokor. Prema pisanju Financi, Agrokor bi u taj posao mogao ući s rovinjskim Adrisom. (Bankamagazin)