Izvanredni povjerenik Ante Ramljak kazao je nakon skupštine dioničara Konzuma da predstavnici dioničara nisu glasali za opoziv Ivice Todorića s mjesta predsjednika Nadzornog odbora te upozorio da se time prolongira restrukturiranje kompanije.

Kako je Ramljak istaknuo, Ivica Todorić “nažalost nije sam dao ostavku kao ostala dva člana NO – Ivan Crnjac i Hrvoje Kraljević”.

“Nažalost, to se nije dogodilo, jer je jedan dioničar, a radi se o predstavnicima iz Agram grupacije koji imaju preko 25 posto dionica, glasao protiv opoziva Ivice Todorića”, izjavio je Ramljak.

Kako je istaknuo, nakon toga nisu imali mogućnost, s obzirom da Ivica Todorić ostaje na čelu NO, sazvati novi NO i promijeniti Upravu Konzuma. Najavio je da će novi NO biti sazvan za 15-ak dana.

Agram invest i grupacija u posjed dionica Konzuma došli su temeljem ‘famoznih repo ugovora’, naveo je Ramljak..

Na upit novinara kako je predstavnik Agrama Ivan Krivičić pojasnio svoje glasanje, Ramljak je kazao da je rekao da je imao takve instrukcije i da nije imao prilike predložiti svog člana NO. Ramljak je kazao i kako to nije točno.

Na upit je li Ivica Todorić još vuče konce, Ramljak je novinarima odgovorio da bi zaključak trebao biti njihov (novinara).

“Mislim da je sve jasno, polako se stvari počinju razotkrivati”, ocijenio je Ramljak.

Na upit je li to otežava proces restrukturiranja, kazao je “normalno da otežava”.

“Nismo promijenili upravu Konzuma, nismo sazvali novi NO, stvari se prolongiraju. Od mene se očekuje da nastavimo restrukturiranje kompanije i sad moramo jednostavno vidjeti što ćemo i kako ćemo dalje”, rekao je Ramljak.

Pojasnio je da je predsjednik NO ovlašten sazvati sjednicu, a ako to ne učini u roku od 15 dana, onda na to imaju pravo ostali članovi NO.

Ramljak je dodao da Konzum nastavlja svoje operativno poslovanje s likvidnošću koja je zadovoljavajuća, plaća dospjela potraživanja dobavljača, no za poboljšanje postojećeg rezultata očekivao je da će doći do promjene Uprave Konzuma.

Istaknuo je i da se dogovara zadnja tranša kredita Agrokora.

Na pitanje novinara ima li saznanja da iz Agrokora curi novac, Ramljak je odgovorio da u ovome trenutku ne može reći gdje novac curi.

“Mislim da curi puno manje nego svi mislimo. Ovim kreditom ćemo zakrpati sve rupe i da je to apsolutno zadnja tranša kredita bilo kakvog zaduženja Agrokora prije one finalne nagodbe s vjerovnicima”, istaknuo je te kazao da će se o kreditu čuti za dva-tri dana.

Ivan Krivičić, predsjednik uprave Agram Investa izjavio je novinarima kako nema komentara na zbivanja na današnjoj skupštini dioničara Konzuma. (Hina)