Konzultantska kuća Selectio objavila je najnovije nositelje priznanja Izvrsnost u izazovima. Riječ je o priznanju kojim se od početka pandemije koronavirusa nagrađuju oni poslodavci koji demonstriraju visoku razinu brige za svoje zaposlenike.

Poslodavci se za stjecanje ovog priznanja procjenjuju u više kategorija. Evaluira se njihova prilagodljivost i fleksibilnost, organizacija rada i komunikacija sa zaposlenicima u kriznom periodu, inicijative koje su pokrenute kako bi se osiguralo zdravlje i dobrobit zaposlenika te tehnološka spremnost tvrtke za nove načine rada. Najnoviji nositelji ovog priznanja su tvrtke Franck, Elos i Enna grupa.

Kako se navodi u obrazloženju, Franck je svojim zaposlenicima omogućio rad od kuće uz svu potrebnu opremu za vrijeme trajanja pandemije, dok je onim zaposlenicima koji zbog prirode posla moraju raditi na lokaciji osigurao prijevoz na radno mjesto. Benefiti zaposlenika ostali su isti, a o brizi tvrtke za zaposlenike svjedoči i nedavno provedeno istraživanje o zadovoljstvu u kojem je sudjelovalo čak 81% zaposlenika. Rezultati su, između ostalog, pokazali kako zaposlenici izrazito cijene transparentnost u komunikaciji, jasnu i stabilnu strukturu tvrtke, te to što ih se aktivno uključuje u donošenje bitnih odluka.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!