U Fructalu smo povodom 75. godišnjice poslovanja pripremili novu korporativnu kampanju koja naglašava održivi razvoj. Kako kažu, staro i zaboravljeno, uz malo vještine i truda može prerasti u nešto novo i nadahnjujuće. To se odnosi i na ambalažu koju Fructal koristi za svoje proizvode.

Od nostalgičnog jučer raste ljepše sutra, a Fructal raste s nama već 75 godina. Tijekom godina Fructal se razvio u vodeću i inovativnu tvrtku koja proizvodi i uspješno prodaje visokokvalitetne proizvode od najboljeg voća i drugih plodova prirode, istovremeno štiteći i poštujući okoliš. Uz izvrstan okus koji ostaje nepromijenjen, marka je narasla od svog početka, kako u pogledu širine asortimana proizvoda, tako i u pogledu odgovornosti prema okolišu i društvu.

Povodom velike obljetnice branda Fructal stvorena je komunikacijska kampanja koja je povezana s porukom “Svaki dan rastemo. Već 75 godina.” U sklopu kampanje pratimo priču o dječjoj odjeći skrivenoj negdje u kutu ormara koja, poput Fructalove ambalaže Tetrapak, dobiva novu svrhu.

U Fructalu se duži niz godina pridaje velika pažnja recikliranju ambalaže, kao jednoj od ključnih mjera zaštite okoliša. U svojoj proizvodnji koristimo ambalažu koja se može reciklirati koliko god je to moguće. Osim plastične i Tetrapak® ambalaže, Fructal koristi i staklo u obliku nepovratnih boca za pakiranje svojih proizvoda za koje je karakteristično da se mogu potpuno reciklirati. Fructal je također prvi u Sloveniji uveo inovativni projekt “boca za bocu” (PET to PET) 2015. godine i počeo koristiti reciklirane boce s čak 50% regranulata (tvar koja nastaje recikliranjem boca) i tako dalje smanjuje opterećenje okoliša za čak 434.000 kg CO2 svake godine. Polovica ambalaže u Fructalu je Tetrapak ambalaža, koja – ako se pravilno odloži – u potpunosti se reciklira.

S novom korporativnom kampanjom Fructal će na hrvatskom tržištu biti prisutan u jesen, kada najavljujemo novi inovativni projekt zaštite okoliša, a to je prijelaz na pakiranje biljnog podrijetla (tzv. “plant based” pakiranje). Tetrapak ambalaža biljnog podrijetla je ambalaža izrađena od šećerne trske, s udjelom materijala biljnog podrijetla od 84%. Ova se ambalaža u potpunosti može reciklirati te je zbog korištenja biljnih materijala opterećenje okoliša još i manje.

Fructal d.o.o. Tovarniška cesta 7, 5270 Ajdovščina, Slovenija
E-mail: pr.info@fructal.si
Tel: +386 5 369 12 02
Web: www.fructal.si