VijestiKarijereGea Kariž je nova direktorica Mastercarda za Hrvatsku

Gea Kariž je nova direktorica Mastercarda za Hrvatsku

Mastercard je objavio tri imenovanja u vodstvu kompanije u jugoistočnoj Europi kako bi ojačao prisutnost u regiji i bolje odgovorio na zahtjeve tržišta. Gea Kariž je imenovana direktoricom Mastercarda u Hrvatskoj čime preuzima ulogu Cosmina Vladimirescua koji prelazi na poziciju generalnog direktora za Hrvatsku i Rumunjsku. Bartosz Ciolkowski preuzima poziciju generalnog direktora za jugoistočnu Europu. Sva tri imenovanja stupaju na snagu odmah.

U svojoj novoj ulozi, Gea Kariž će nadgledati poslovanje Mastercarda u Hrvatskoj, upravljajući poslovnim odnosima s financijskim institucijama i drugim dionicima, s fokusom na inovativni pristup izazovima industrije. Gea preuzima novu ulogu nakon što je provela šest godina u Mastercardu kojem se pridružila 2017. godine. U posljednjim godinama, za vrijeme svog mandata direktorice marketinga za Hrvatsku, uspješno je uspostavila i njegovala odnose s ključnim klijentima, bankama i trgovcima, dok je nadgledala komunikacijske i strateške inicijative razvoja brenda. Također je bila dio globalnog tima zaduženog za strateško planiranje prekograničnih putovanja i pozicioniranje brenda u turističkom sektoru.

Prije dolaska u Mastercard, Gea Kariž stekla je opsežno i vrijedno iskustvo u sektoru financijskih usluga kroz rad u medijima, marketinškim agencijama i korporativnim okruženjima.

“Drago nam je što smo imenovali Geu direktoricom Mastercarda za Hrvatsku i uvjereni smo da će njezino dosadašnje iskustvo i temeljito poznavanje hrvatskog tržišta igrati ključnu ulogu u osiguravanju našeg kontinuiranog uspjeha u zemlji”, rekao je Cosmin Vladimirescu, generalni direktor Mastercarda za Hrvatsku i Rumunjsku. “Njezino veliko iskustvo u strateškom planiranju i razvoju poslovanja, u kombinaciji s predanošću pružanju inovativnih i društveno odgovornih rješenja za naše partnere i klijente, čini je vrijednom za ovu novu ulogu.”

“Veselim se suočiti s izazovima i prilikama koje donosi moja nova pozicija i pomoći osigurati kontinuirani razvoj i rast našim klijentima i partnerima u Hrvatskoj, tržištu koje je vrlo dinamično i brzo evoluira. Dok nastavljamo razvijati jednostavna, sigurna i inovativna rješenja, naš fokus na društveno odgovorne inicijative ostaje čvrst i predani smo utjecaju na pozitivne promjene koje doprinose poboljšanju društva“, rekla je Gea Kariž.
Imenovanje Gee Kariž dolazi kao dio šireg niza promjena u upravljanju u regiji, što odražava kontinuiranu predanost Mastercarda jačanju poslovanja i poticanju rasta u jugoistočnoj Europi.

Gea Kariž nasljeđuje Cosmina Vladimirescua koji je postao novi generalni direktor Mastercarda za Hrvatsku i Rumunjsku te će se fokusirati na strateške inicijative i rast na oba tržišta. Otkako se pridružio Mastercardu 2007., Cosmin se uzdigao kroz hijerarhiju, postajući direktor Mastercarda u Rumunjskoj nakon šest godina u tvrtki. Od 2020., njegov mandat obuhvaćao je upravljanje poslovanjem u Hrvatskoj i Rumunjskoj.
Bartosz Ciolkowski, koji se pridružio Mastercardu 2005., imenovan je generalnim direktorom za jugoistočnu Europu. Bit će zadužen za razvoj elektroničkih plaćanja zajedno s poslovnim i državnim partnerima, kao i za provođenje strategije u regiji, koja uključuje Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Izrael, Kosovo, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Rumunjsku i Srbiju.

Prethodno je upravljao poslovanjem Mastercarda na češkom i slovačkom tržištu te je obnašao funkciju generalnog direktora za Poljsku. Značajno je pridonio razvoju sektora elektroničkih plaćanja inovativnim rješenjima i proizvodima te širenjem mreže prihvata. Također je odigrao ključnu ulogu u osnivanju poljske zaklade za beskontaktno plaćanje i ulaganju Mastercarda u Polish Payment Standard (PSP). Bartosz trenutno sjedi u oba nadzorna odbora. Svojom novom pozicijom Ciolkowski se pridružuje upravljačkom timu Mastercarda Europe.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Grupa Podravka u prvih šest mjeseci 2024. značajno povećala prihode od prodaje i dobit

Prihodi su porasli za 34,1 milijun eura na 380,4 milijuna eura, a neto dobit iz poslovanja iz koje su isključene jednokratne stavke gotovo 50...

izlog

Zonin: Višestoljetna tradicija u vinarstvu

Utemeljeni prije više od 200 godina, vinogradi obitelji Zonin rasli su zajedno s talijanskim vinskim sektorom. Sedma generacija obitelji Zonin daje strastveni doprinos stvaranju...