Kampanja “Biciklom oko svijeta – Cycling around the World” logističkog poduzeća Gebrüder Weiss završila je iznenađujućim uspjehom. Tijekom šest mjeseci diljem svijeta pedalirali su biciklistice i biciklisti uz aplikaciju koja je evidentirala i zbrajala pređene dionice. Rezultat: ukupna prijeđena udaljenost iznosi 247.000 km, s čime je višestruko premašen prvotni cilj i prijeđena je udaljenost jednaka šest putovanja oko opsega Zemlje (jedan obilazak oko Zemljina ekvatora iznosi oko 40.075 kilometara).

Djelatnici Gebrüder Weissa u Hrvatskoj na biciklima su prošli više od 23.000 km što iznosi više od pola kruga oko ekvatora. “Želimo zahvaliti svim sudionicima na potpori koju su pružili našoj kampanji, čime smo htjeli naglasiti mogućnost održive mobilnosti. Sljedeće proljeće započinje novi krug kampanje ‘Biciklom oko svijeta – Cycling around the World”, izjavio je Frank Haas, Voditelj strategije i komunikacija korporativnog brenda tvrtke Gebrüder Weiss.

Rezultat kampanje posebno je važan radi svojeg društveno odgovornog aspekta u pogledu projekta pošumljavanja kojeg Gebrüder Weiss podržava u suradnji s natureOffice u kampanji provedenoj u zapadnoj Africi. Za svakih izbicikliranih 40 km logističar je financirao sadnju jednog drveta i prvotno je bilo u planu zasaditi 1.000 stabala. Zahvaljujući sportskoj predanosti biciklistica i biciklista, šumsko područje tvrtke smještene u Sokpokopé, u državi Togo sada broji 5.000 stabala i doseglo je svoj maksimalni kapacitet. Togo je mala država u zapadnoj Africi, površinom vrlo slična Hrvatskoj, koja već dugi niz godina trpi velike gubitke šumskog teritorija. Drvo se ne izvozi niti prerađuje u celulozu, već se obično koristi za izgradnju kuća. Grane drveća, kao i krošnje, služe za paljenje vatre i kuhanje, a alternativni izvori energije ne postoje, zbog čega dolazi do značajne deforestacije prostora. Akcija pošumljavanja Gebrüder Weissa doprinosi većoj održivosti tog područja i ima mnoge dugoročne pogodnosti za lokalno stanovništvo, kao što su otvaranje novih radnih mjesta, povećanje prihoda lokalnog stanovništva sakupljanjem i prodajom voća i šumskih plodova, jačanje biološke raznolikosti u regiji, reguliranje ravnoteže vode, zaštita zemljišta od isušivanja i očuvanja dragocjenog tla i kompenzacija ugljičnog dioksida iz atmosfere.

Osim pošumljavanja, Gebrüder Weiss je darovao 20 bicikala lokalnoj djeci – srednjoškolcima kojima je time omogućen jednostavniji put do njihove srednje škole u Kpalimé, koji je inače bio otežan zbog nedostatka prometne infrastrukture.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!