Glavna skupština Peveca odlučuje o uvrštenju dionica na ZSE

pevec02-midiUvrštenje dionica na uređeno tržište potrebno je kako bi se omogućilo svim dioničarima trgovanje dionicama pod istim uvjetima, kaže se u objašnjenju Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP).

Trgovački lanac Pevec izvijestio je u petak o nadopuni dnevnog reda za glavnu skupštinu sazvanu za početak lipnja, kojom se predlaže donošenje odluke o uvrštenje dionica tvrtke na uređeno tržište Zagrebačke burze.

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP), koji u Pevecu ima više od 20 posto udjela u temeljnom kapitalu, predao je 6. svibnja Upravi Peveca prijedlog za dopunu dnevnog reda glavne skupštine, tražeći da se u dnevni red uvrsti donošenje odluke o uvrštenju 1.305.817 redovnih dionica, pojedinačnog nominalnog iznosa od 100 kuna na uređeno tržište, navodi se u dopuni dnevnog reda za Glavnu skupštinu.

Iz CERP-a su u obrazloženju naveli kako je uvrštenje dionica na uređeno tržište “potrebno kako bi se omogućilo svim dioničarima trgovanje dionicama pod istim uvjetima koji su propisani pozitivnim propisima Republike Hrvatske”.

Uprava Peveca na sjednici održanoj 10. svibnja je prihvatila taj prijedlog da se time nadopunjuje dnevni red sjednice skupštine.

Tvrtka Pevec je 2015. završila s dobiti od 24 milijuna kuna, a glavnoj skupštini se predlaže donošenje odluke o raspodjeli dobiti tako da u rezerve za stjecanje vlastitih dionica ide iznos od 1,2 milijuna kuna, a u zadržanu dobit 22,8 milijuna kuna. (banka.hr/Hina)

Prethodni članakOtvoren Franckov regionalni HoReCa servisni centar u Zagrebu
Sljedeći članakDodijeljene nagrade za najbolju ambalažu za 2016. godinu