pevec-darko-sket-midiVećina vjerovnika prihvatila je danas stečajni plan na drugoj Skupštini vjerovnika Peveca Bjelovar i Zagreb.

Kako je za Lider rekao stečajni upravitelj, Darko Šket, od 135 vjerovnika većina je glasovala za stečajni plan. Točnije, 92 posto vjerovnika Peveca Bjelovar i 90 posto vjerovnika Peveca Zagreb.

Budući da su jučer većina razlučnih vjerovnika i radnika prihvatila stečajni plan, već sada su ispunjeni zakonski uvjeti za njegovu provedbu, budući da je potreban pristanak dvije trećine vjerovnika (po veličini tražbina).

Za pretpostaviti je da će stečajni plan dobiti potporu i više od potrebne dvije trećine jer još sutra i u četvrtak predstoji glasovanje o stečajnom planu od strane vjerovnika koji imaju samo potraživanja prema jednom Pevecu u stečaju, dakle bjelovarskom ili zagrebačkom. Usvoji li se stečajni plan, trgovački lanac Pevec uskoro bi se trebao transformirati u dioničko društvo sa 713 dioničara, a banke bi trebale postati vlasnici Pevecovih nekretnina. (Lider)