Google ispred Applea kao najvredniji svjetski brend

google-znak-midiGoogle trenutno najviše ulaže u tehnologije kojima umjetna inteligencija postaje nezaobilazni dio svakodnevice.

Prema godišnjem izvješću objavljenom u srijedu, Google je prestigao Apple i maknuo ga s vrha ljestvice najvrjednijih svjetskih brendova, javlja agencija DPA.

Prema podacima iz studije BrandZ, koju je provela tvrtka za istraživanje tržišta Millward Brown, u kojoj je navedeno 100 najboljih svjetskih marki, Googleova vrijednost je 229,2 milijarde dolara, što je za 32 posto više nego godinu dana prije.

Isti izvor navodi da je Apple izgubio osam posto svoje vrijednosti koja sada iznosi 228,5 milijardi dolara, prenosi Hina.

Među prvih pet još se nalaze Microsoft sa 121,8 milijardi dolara, telekomunikacijska tvrtka AT&T koja je, uz 20-postotno povećanje vrijednosti, narasla na 107,4 milijarde dolara te društvena mreža Facebook koja je, s rastom od 44 posto, došla na vrijednost od 102,5 milijardi dolara.

Analitičari i stručnjaci za brendove najveće zasluge za Googleov rast pripisuju razvojnoj strategiji temeljenoj na inovacijama, kako bi tvrtka ostala u korak s vremenom.

Google je u posljednje vrijeme najviše uložio u tehnologije kojima se umjetna inteligencija pretvara u nezaobilazni dio naše svakodnevice.

Stručnjaci iz tvrtke Millward Brown svoje analize temelje na financijskim podacima tvrtki, anketama među potrošačima i svojim procjenama.

Ovo je već deseta takva lista te tvrtke, a u sličnoj studiji koju je sastavila konzultantska tvrtka Interbrand Apple se nalazi ispred Googlea. (balkans.aljazeera.net)

Prethodni članakDita pokrenula liniju za proizvodnju omekšivača
Sljedeći članakLoyalty programi – Aktualno: Informacija caruje, vjernost klade valja