Predsjednica Uprave pulskog Tehnomonta izabrana je za čelnicu Hrvatske udruge poslodavaca s mandatom od dvije godine, dok je Ivan Pavlović, predsjednik Uprave Luke Ploče, na isto razdoblje izabran za člana Izvršnog odbora

Gordana Deranja u iduće dvije godine bit će predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca, odlučilo je Vijeće članica HUP-a na sjednici održanoj u ponedjeljak. Deranja je predsjednica Uprave Tehnomonta i dosadašnja članica Izvršnog odbora HUP-a.

Ivan Pavlović, predsjednik Uprave Luka-Ploče, izabran je za člana Izvršnog odbora HUP-a.

Vijeće je glasovanjem potvrdilo prijedlog Odbora za nominaciju i izabralo je oba predložena kandidata na mandat od dvije godine, navodi se u priopćenju HUP-a.

Gordana Deranja predsjednica je Uprave Tehnomonta od 1998. U tvrtku je došla 1987. zaposlivši se u računovodstvu. Četiri godine kasnije postaje voditeljica odjela, a od 1995. do dolaska na sadašnju poziciju bila je predsjednica Nadzornog odbora tvrtke.

Dugo godina je aktivna u HUP-u, a obavljala je niz dužnosti – bila je predsjednica HUP-ove Udruge metalne industrije, dopredsjednica koordinacije CRO industrije pri HUP-u i članica Izvršnog odbora HUP-a. Osim u HUP-u aktivna je i u Hrvatskoj udruzi poslovnih žena u kojoj je bila predsjednica ogranka za Istarsku županiju i dopredsjednica Udruge.

Dvostruka je dobitnica nagrade za menadžericu godine (2008. i 2013.) Hrvatske udruge poslovnih žena, a 2011. dobila je i nagradu CROMA-e za menadžericu godine za velika poduzeća. Dobitnica je priznanja za doprinos razvitku pomorskog gospodarstva koje joj je 2012. dodijelilo Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Na III. europskom kongresu malih i srednjih poduzetnica u Katowicama 2013. proglašena je počasnom Ambasadoricom ženskog poduzetništva Poljske.

Gordana Deranja je rođena i živi u Puli. Završila je Ekonomski fakultet. Udata je i majka dvoje djece.

“Hrvatska udruga poslodavaca važan je socijalni partner i naša je zadaća da svojim radom i djelovanjem ne samo štitimo interese poduzetnika i poslodavaca već i doprinosimo široj zajednici. Činimo to i kada se zalažemo za provedbu strukturnih reformi, zaokreta u ekonomskoj politici i za poboljšanje uvjeta za investicije. Sve to vodi ne samo boljim uvjetima poslovanja i većim prihodima tvrtki nego i većem broju radnih mjesta, većim primanjima zaposlenika, rastu proračuna i mogućnosti većih ulaganja u škole, zdravstvo i druge institucije od javnog interesa. HUP će nastaviti upozoravati na potrebu stvaranja boljih uvjeta za poslovanje i investicije. Kriza traje predugo i njezine su posljedice već sada teške, a svako daljnje odlaganje znači da ih nećemo trpjeti samo mi, već da će ih još dugo osjećati i naša djeca”, izjavila je Gordana Deranja povodom imenovanja za predsjednicu HUP-a.