VijestiZemljaGrupa Dukat s padom dobiti u prvih devet mjeseci

Grupa Dukat s padom dobiti u prvih devet mjeseci

dukat-kamioni-ftdGrupa Dukat u prvih je devet mjeseci ove godine zabilježila neto dobit u iznosu od 112,1 milijun kuna i manja je u odnosu na isto lanjsko razdoblje za 14,4 milijuna kuna, odnosno 11,4 posto, navodi se u financijskom izvješću objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

U promatranom razdoblju realizirani su poslovni prihodi u iznosu od 1,75 milijardi kuna i manji su za 5,7 posto u odnosu na prošlu godinu. Prihodi od prodaje iznose 1,72 milijardi kuna i manji su za 5,5 posto.

Prihodi od prodaje na domaćem tržištu, koji čine 69,5 posto ukupnih prihoda od prodaje, iznose 1,20 milijardi kuna te su smanjeni za 5,3 posto. Prihodi od prodaje na stranim tržištima smanjeni su za 5,9 posto na 526,7 milijuna kuna te čine 30,5 posto ukupnih prihoda od prodaje.

Iz Dukata su poručili da sukladno nepovoljnim makroekonomskim prognozama te kretanjima na europskim i svjetskim tržištima mlijeka, do kraja godine očekuju nastavak negativnih utjecaja na poslovanje grupe. (pd)

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...