26.6 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja 2024., 21:31
VijestiZemljaDobavljači su informirani o procesu stabilizacije Agrokora

Dobavljači su informirani o procesu stabilizacije Agrokora

Predsjednik koncerna Agrokor Ivica Todorić sastao se u ponedjeljak s predstavnicima 30-tak dobavljača koje je informirao o trenutnim aktivnostima te daljnjim planovima u procesu stabilizacije koncerna, izvijestili su iz Agrokora nakon završetka sastanka održanog u upravnoj zgradi Konzuma

Kako se navodi u izjavi Agrokora, na sastanku je bilo 30-ak dobavljača koncerna te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović kao predstavnik srednjih i malih dobavljača s jedne strane, te Ivica Todorić, predsjednik Agrokor koncerna, Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma, Ljerka Puljić, članica Nadzornog odbora Agrokora i njihovi suradnici s druge strane.

“Cilj sastanka bio je informirati dobavljače o trenutnim aktivnostima Agrokora kao i o daljnjim planovima koncerna u procesu stabilizacije, vezano uz međusobno poslovanje. Predsjednik koncerna upoznao je sudionike sa stanjem u koncernu i planovima za nastavak poslovanja. Tom prigodom zahvalio je prisutnima i svim ostalim dobavljačima, njih oko 6.000, koji su u proteklom periodu u obostranoj suradnji davali snažnu podršku Agrokor koncernu”, stoji u izjavi Agrokora.

Navodi se i da je “na sastanku izražen stav da je najveći teret stabilizacije Agrokora podnijela sama kompanija, a odmah nakon nje upravo njezini dobavljači”.

“Potvrđeno je i da će se menadžment kompanije u potpunosti založiti da rokovi plaćanja budu u skladu s onim ugovorenima. Vezano uz proces restrukturiranja Agrokor koncerna, a kojem su dobavljači dali značajan doprinos, učinit će se sve na zaštiti njihove izloženosti prema koncernu. Potvrđen je obostrani interes za nastavak poslovne suradnje s ciljem zajedničkog rasta. Dobavljači su danas istaknuli da je Agrokor jedan od njihovih najznačajnih partnera te su spremni i dalje dati snažnu podršku u restrukturiranju kompanije, ali isto tako očekuju da će se u tom procesu maksimalno štititi njihovi interesi”, navode iz Agokora, uz zaključak kako je dogovoreno da će koncern i njegovi dobavljači “nastaviti održavati redovitu međusobnu komunikaciju”.

To priopćenje objavljeno je nakon 45-minutnog sastanka, na kojem su se u ponedjeljak u upravnoj zgradi Konzuma okupili predstavnici Agrokora i nekih od najvećih hrvatskih kompanija, poput Podravke, Vindije, Dukata, Kraša, Francka, i dr., a nakon kojeg nije bilo izjava za medije.

Posljednji javno dostupni podaci o poslovanju Agrokora govore da su potraživanja dobavljača prema Agrokoru krajem rujna prošle godine iznosila više od 16 milijardi kuna. (Hina)

Najnovije objave

Nestlé u prvom polugodištu bilježi organski rast od 2,1%

Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prvih šest mjeseci 2024. godine. Organski rast iznosi 2,1% od čega 0,1% dolazi iz realne interne stope rasta...

izlog

50 years of UNCONDITIONAL LOVE

UNCONDITIONAL slavi 50 godina izvrsnosti u industriji kućnih ljubimaca S ponosom objavljujemo da je UNCONDITIONAL, pionir u industriji kućnih ljubimaca, proslavio svoju zlatnu obljetnicu -...