Hedi Kovacs Resnik voditeljica Grupacije direktne prodaje pri HGK

U Hrvatskoj gospodarskoj komori je u utorak 9. ožujka 2010. godine održan sastanak Grupacije direktne prodaje pri HGK na kojem je za voditeljicu Grupacije izabrana Hedi Kovacs Resnik, direktorica Amwaya za Hrvatsku i Sloveniju, koja je na tom mjestu zamijenila Adrianu Giurissu iz Avona.

Hedi Kovacs Resnik
Hedi Kovacs Resnik

Na sastanku je bilo govora o aktivnostima Grupacije direktne prodaje u 2009. godini, a među kojima se ističe suradnja s Hrvatskom udrugom direktne prodaje i Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva. Djelatnost direktne prodaje se po prvi puta regulirala na tržištu Republike Hrvatske putem Zakona u trgovini iz 2008. godine. Ovaj Zakon je predvidio i donošenje Pravilnika o posebnim uvjetima za obavljanje poslova direktne prodaje putem zastupnika, a donesen je 2009. godine uz pomoć i aktivno sudjelovanje članica Grupacije. Pravilnik je, po mišljenju Hrvatske gospodarske komore, maksimalno prilagođen praksi i zakonodavstvu Europske unije.

“Propisivanjem obveze prijave trgovaca koji obavljaju poslove direktne prodaje Hrvatskoj gospodarskoj komori, uvjerena sam, doprinijet će razvoju,  jačanju i značenju ove djelatnosti na domaćem tržištu” istaknula je tom prigodom Milica Rakuša Martulaš, direktorica Sektora za trgovinu HGK.