Nizozemski proizvođač piva Heineken će ove godine početi graditi tvornicu u Istočnom Timoru, otočnoj državi u jugoistočnoj Aziji, priopćeno je iz te kompanije.

Heineken je potpisao ugovor s vladom Istočnog Timora o gradnji postrojenja u koje će biti uloženo između 30 i 45 milijuna dolara, navodi se u priopćenju singapurske podružnice ove pivovare i dodaje da će se u postrojenju proizvoditi pivo, bezalkoholni napici i voda.

Ovih dana nizozemski div objavio je još jednu važnu informaciju. Pića Heineken Internationala uskoro će ponovo biti prisutna u JD Wetherspoon pubovima, i u Velikoj Britaniji i u Irskoj. Iako će Beamish i Foster’s biti dostupni klijenteli lanaca u Republici Irskoj, Murphy’s i Heineken će ostati van ponude.

Prema sklopljenom dogovoru, Wetherspoon će opet u svojoj ponudi imati Heineken, Foster’s, Kronenbourg 1664, Strongbow, John Smith’s Extra Smooth, i Amstel u svojim britanskim pubovima. Beamish, Foster’s, i Symonds Cider bit će u ponudi irskih pubova tog lanca. (SEEbiz)