Mesna industrija Braća Pivac povećala je svoj vlasnički udjel u Krašu na 15,08 posto. To znači da su Pivci oko pet posto dionica Kraša kupili od travnja 2013. godine, kada su dosegli prag od deset posto.

Pa iako su tada iz vrgoračke tvrtke najavljivali da nemaju u planu daljnje ulaganje u Kraš, očito je da malo pomalo uzimaju sve veći dio njegovoga kolača.

I nakon te transakcije predsjednik Uprave Braće Pivac Ivica Pivac ponavlja da nemaju nikakvih bitnih planova s Krašom, nego da jednostavno vjeruju da je to dobra investicija.

“Sve je kupljeno preko burze, a u ovom trenutku zaista ne mogu reći što ćemo s tim udjelom. Nemamo dugoročnog plana, a razlog zašto povećavamo udio je taj što je Kraš perspektivna tvrtka i isplati se u nju ulagati. Možemo kupiti i nove udjele ocijenimo li da je povoljan trenutak, ali isto tako može se dogoditi da sutra prodamo cjelokupan udio pojavi li se dobar kupac”, kaže Pivac.

Mesna industrija Braća Pivac drugi je najveći dioničar Kraša. Najveći udio, 19,76 posto, i dalje imaju zaposlenici Kraša preko ESOP-a. (Lider)