Henkel Croatia je i u ovoj izazovnoj pandemijskoj godini potvrdio visoke standarde certifikata Poslodavac Partner kojeg od 2005. godine SELECTIO dodjeljuje tvrtkama koje demonstriraju izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima.

Henkel je u odnosu na prošlogodišnji proces certifikacije za status Poslodavca Partnera ostvario još viši rezultat u svih pet procjenjivanih područja – u Strategiji, Regrutiranju i selekciji, Upravljanju učinkom, Usavršavanju i razvoju te Odnosu prema zaposlenicima. Neovisni tim HR stručnjaka koji su proveli certifikaciju posebno je pohvalio transparentnost i efikasnost selekcijskih procesa u Henkelu te provedbu tzv. stay intervjua sa svim novozaposlenim osobama, gdje se provjerava njihovo zadovoljstvo uvođenjem u posao, selekcijskim procesom i mentorom, te na taj način kontinuirano radi na unapređenju procesa zapošljavanja i zadovoljstva zaposlenika.

Osim toga, Henkel izrazitu važnost pridaje i osiguravanju balansa privatnog i poslovnog života svojih zaposlenika te brizi za njihovo zdravlje. Primjerice, zaposlenicima nude brojne fleksibilne radne aranžmane, subvencioniraju im sportske aktivnosti te promiču njihovo zdravlje praksama poput besplatnog voća za zaposlenike.

Osim u Hrvatskoj, Henkel je nositelj ovog certifikata i na tržištima Bosne i Hercegovine i Slovenije, što ovaj uspjeh čini još impresivnijim.

“Naši ljudi su za nas ključ uspjeha. Potičemo zaposlenike koji svaki dan prihvaćaju nove izazove, koji su timski igrači, grade svoju karijeru i marljivo rade da svi skupa imamo bolju budućnost. U ovim teškim i izazovnim vremenima pandemije i nadalje brinemo o financijskim benefitima te potičemo fleksibilne radne aranžmane, ali brinemo i o zdravlju naših zaposlenika. Naši su se zaposlenici izrazito uspješno prilagodili promjeni načina rada i zahvaljujući njihovom trudu i zalaganju postižemo izuzetne rezultate. Drago nam je da je naš trud prepoznat i dodjelom nagrade certifikat Poslodavac Partner koji samo potvrđuje našu predanost kontinuiranom uspjehu Henkela u regiji”, istaknula je Sandra Kroflin, HR Business Partner Adria.

Vedrana Jurić, HR Recruitment Specialist Adria, napomenula je kako je tvrtki ova godina pokazala kako je timskim radom moguće prebroditi mnoge izazove. “Izvrstan timski duh nije stvar daljine, već je stvar međusobne podrške, davanja povratnih informacija i držanja zajedno. Zahvaljujući timskom radu i duhu, uspjeli smo dobiti ovu nagradu koja nam je značajno priznanje za naš trud te dodatan poticaj za daljnji razvoj unutar područja ljudskih resursa i šire”, zaključila je.