Dugoročno gledano, neprestana akvizicija nije održiva strategija na ograničenom tržištu. Stoga sve više trgovaca iz različitih grana ulaže nemala sredstva u zadržavanje kupaca i povećanje vrijednosti pojedinog kupca kroz različite programe lojalnosti. Kako bi to učinili na što efikasniji način potrebno je pravilno odabrati loyalty rješenje na kojem će se graditi takva strategija.

Pet dobrih razloga za loyalty
Kupci lojalni jednom brendu, proizvođaču/distributeru ili tvrtki ostaju im vjerni, troše više i ambasadori su tog brenda u svom krugu utjecaja. Trojcu client retentiona, povećanja potrošnje i prenošenju pozitivnog iskustva drugima potrebno je pribrojiti i diferencijaciju od konkurencije te, ne manje važno, veću toleranciju na greške i probleme koju iskazuju kupci koji već imaju izgrađen odnos lojalnosti nekom brendu.

Digitalno rješenje za sve
Kako bi se ovo postiglo, loyalty rješenje ETRANET Grupe služi se hibridnim pristupom – na strani kupca može biti realizirano putem tradicionalnih kartica lojalnosti, no najbolji se rezultati postižu kombiniranjem mobilne loyalty aplikacije za pametne telefone s moćnim administracijskim sučeljem za upravljanje, analitiku i praćenje performansi programa lojalnosti. Naime, mobilna loyalty aplikacija omogućuje brzo, fleksibilno i ciljano komuniciranje pogodnosti za pojedinog kupca ili skupinu kupaca u programu lojalnosti.

Samim time, ETRANET-ovo loyalty rješenje može se prilagoditi raznim vrstama korisnika – uz klasičan retail kojem su programi lojalnosti dobro poznati, pomoću ovog rješenja moguće je brzo i lako uvesti programe lojalnosti i kod proizvođača ili distributera, ali i u manje i srednje tvrtke kojima su uobičajeni modeli programa lojalnosti organizacijski i financijski neprivlačni. Potonjima je ono osobito zanimljivo jer se realizira po principu “ključ u ruke” te zahtjeva minimalni angažman i resurse takvih tvrtki.

Integriranom analitikom do uspjeha
U srži kombinacije mobilne loyalty aplikacije i administracijskog sučelja jest prikupljanje, analitika i kreiranje ciljanih akcija na osnovu prikupljenih podataka, sve to u realnom vremenu. Pritom je potrebno istaknuti kako se ETRANET-ovo rješenje može integrirati s postojećim ERP ili CRM sustavom, odnosno webshopom, sve kako bi se omogućila analiza transakcija koje se same po sebi ne nalaze u sklopu programa lojalnosti.

Tako prikupljeni i integrirani podaci o pojedinom kupcu ili skupini kupaca omogućuju prilagođene bonuse, nagrade i stimulacije u sklopu programa lojalnosti.

Kreirajte pravila brzo i lako
U sklopu ovog rješenja moguće je definirati tip popusta, artikli na koje se ono odnosi, proizvođača ili dobavljača na kojeg se popust odnosi, te sve to po potrebi nadopuniti kategorijskim, članskim, lokacijskim i vremenskim pravilima. Iako je broj opcija i pravila zaista velik, zahvaljujući jednostavnom administracijskom sučelju njihovo je kreiranje i primjenjivanje brzo i lako.

Tako je istovremeno moguće kombinirati općenite pogodnosti za cijeli program lojalnosti (“15% popusta na sav asortiman”) s detaljnije definiranim pogodnostima koje vrijede “samo za webshop”, “samo za prodajno mjesto br. 2”, “samo za plaćanje gotovinom” ili pak klasični udarni combo “samo za određeni proizvod na taj datum”. Pored toga, zahvaljujući integraciji s ERP/CRM sustavima moguće je kreirati modalitete kampanja koje bi obuhvaćale i kupce koji već nisu nužno unutar programa lojalnosti.

Izvještaji u stvarnom vremenu
Zahvaljujući iscrpnim izvještajima, koji stoje na raspolaganju administratorima, program lojalnosti nije statičan. Naprotiv, na osnovu izvještaja i analiza koji se u administracijsko sučelje slijevaju u realnom vremenu moguće je brzo vršiti izmjene i prilagodbe.
Primjerice, za potrebe podrške donošenju odluka moguće je analizirati performanse programa lojalnosti po lokaciji prodaje, transakcijama, aktivnosti članova loyalty programa te najzanimljivije – po rezultatima kampanja. Za svaku je kreiranu kampanju moguće u stvarnom vremenu pratiti broj kupaca, transakcija, iznos prodaje, broj prodanih artikala te iznos popusta/pogodnosti. Na taj je način moguće brzo reagirati ako pojedina loyalty kampanja ne ostvaruje željene rezultate i inicirati promjene.

Za više informacija o mogućnostima loyalty rješenja ETRANET Grupe posjetite web-mjesto www.loyalty.hr.

ETRANET Grupa
Borongajska 81a
HR-10000 Zagreb
Tel: +385 1 6402 000
E-mail: prodaja@etranet.hr
Web: www.etranet.hr