Kompanija Hoše komerc proslavila je i ove godine Međunarodni dan djeteta i to s djecom iz vrtića Mladost u Butimiru, uz kolače i popularnu “Breskvicu”.

“Djeca su naša radost, i naši najvjerniji kupci. Svaki put uživamo i mi i oni kada za njih priredimo druženje uz igru, naše ukusne Bony slastice i simpatičnu ‘Breskvicu’, za koju su mališani pokazali neku posebnu vrstu empatije”, ističu u Hoše komercu.

Hoše komerc u posljednjih nekoliko godina nastoji na zanimljiv način obilježiti Međunarodni dan djeteta u nastojanju da taj dan pokloni posebnu pažnju svoj djeci.

“Prije dvije godine istim povodom našim Bony tortama iznenadili smo djecu bez roditeljske skrbi u Domu na Bjelavama. Prošle godine smo se družili s djecom iz SOS Dječjih sela BiH. Prije nekoliko godina djeca iz vrtića Mladost su posjetila nas u našoj Tvornici slastica, i uživali u pravljenju kolača s našim slastičarima. Ove godine smo odlučili da im s našom ‘Breskvicom’ i kolačima uzvratimo posjet”, dodali su u Hoše komercu

Svake godine se 20. studenoga obilježava Međunarodni dan djeteta kao dan posvećen djeci i njihovoj dobrobiti. Generalna skupština UN-a je toga dana 1959. godine usvojila “Deklaraciju o pravima djeteta”, a 1989. godine “Konvenciju o pravima djeteta”. Njome se pokušalo odrediti specifične potrebe djece i mladih, njihove specifične probleme vezane uz razvoj, odrastanje, podređenost odraslima, iskorištavanje i zlostavljanje. “Konvencija o pravima djeteta” je najviše puta ratificirani dokument o ljudskim pravima u cijelom svijetu.

Bony slastice se proizvode u jednoj od najsuvremenijih tvornica u Bosni i Hercegovini i regiji. Hoše komerc je domaći trgovački lanac s najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Osnovna djelatnost kompanije je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, a zatim slastičarstvo, pakeraj i pržionica kave, kao i distribucija proizvoda. U okviru segmenta trgovine, kompanija posjeduje razvijenu maloprodaju s brendom Hoše komerc trgovina i veleprodaju, odnosno distribuciju drugih brendova, kao što je Meggle. Hoše komerc d.o.o zapošljava 250 radnika, ima lanac od 9 prodavaonica, a sve su na području Kantona Sarajevo.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!