kutak-za-glazbeni-trenutakTvrtka Henkel Croatia je u 2011. godini donirala gotovo 200 tisuća kuna kroz različite projekte i akcije humanitarnog karaktera

Već dugi niz godina, Henkel njeguje tradiciju organiziranja i poticanja socijalnih projekata koji su danas postali sastavni dio korporativne kulture tvrtke. Kontinuirani angažman očituje se u nastojanjima da se osigura daljnji razvitak društva, zaštiti okoliš i pomogne onima kojima je pomoć potrebna, kao što su primjerice socijalne ustanove i udruge.

U Henkelu vjerujemo da je angažman u aktualnim društvenim problemima nužan za rast i razvoj tvrtke, a ključan izazov pronalazimo u pružanju pomoći socijalno ugroženim skupinama, s naglaskom na pomoć djeci, kažu u tvrtki.

Svake godine Henkel širom svijeta provodi brojne projekte posvećene djeci, mladima, njihovom školovanju, zdravstvenom, kulturnom i sportskom odgoju te izgradnji i renoviranju prostora u kojem borave.

Sve projekte objedinjuje temeljna ideja – djeci i mladima pripada budućnost. Henkel svojim projektima nastoji osigurati djeci i mladima poticajno okruženje za igru, razvoj i napredovanje.

U tu svrhu Henkel je 1998. godine pokrenuo inicijativu MIT – Dječji projekti (MIT = Make an Impact on Tomorrow, Utječite na sutrašnjicu). U sklopu inicijative MIT – Dječji projekti 2011., Henkel je volonterski podržao nekoliko projekata.

Tijekom 2011. godine tvrtka Henkel Croatia realizirala je sljedeće projekte i donacije:

– Veljača 2011. – Henkel Croatia sudjelovao je u projektu “Kutak za glazbeni trenutak” koji je pokrenut s ciljem opremanja 30 dječjih vrtića u Hrvatskoj s glazbenim didaktičkim instrumentima, a u svrhu poticanja kreativnosti djece kroz različite oblike izražavanja.

darujmo-srcem-i-izmamimo-osmijeh-na-lice– Lipanj 2011. – Henkel je donacijom podržao volonterski projekt “Darujmo srcem i izmamimo osmijeh na lice” kojim je omogućeno ljetovanje za djecu sa socijalnim i zdravstvenim teškoćama s područja grada Zaboka.

– Rujan 2011. – Henkel Croatia donirao je “Domu za odgoj djece i mladeži Karlovac” financijski iznos za uređenje doma za djecu i mlade koji su tamo smješteni zbog narušenih obiteljskih odnosa, patologija u obitelji ili emocionalne deprimiranosti.

– Studeni 2011. – Donacijom Henkela humanitarnoj udruzi “Krijesnica” koja pomaže djeci oboljeloj od raka i njihovim obiteljima, omogućen je otkup autorskih prava na edukativan i zabavan crtić “Petar i zmaj” kojim udruga nastoji informirati djecu o bolesti na duhovit i optimističan način. Zahvaljujući Henkelu, više od 2000 djece dobilo je svoj primjerak crtanog filma koji će ih ohrabriti i potaknuti na borbu s opakom bolešću.

– Studeni 2011. – Henkel Croatia pokrenuo je društveno odgovoran projekt “Pošumimo Brač” čiji je cilj obnova opožarenog područja otoka Brača. Henkel je prepoznao važnost zaštite okoliša te je kroz ovaj projekt dao doprinos u očuvanju i obnovi šumskog fonda Hrvatske. U sklopu projekta Henkel je omogućio sudjelovanje u projektu i potrošačima, koji su prilikom kupnje deterdženta Persil Expert donirali jednu sadnicu za pošumljavanje, a na svaku od njih Henkel je u suradnji s trgovačkim lancem Konzum donirao još jednu.

– Prosinac 2011. – Henkel Croatia sudjelovao je u projektu “Snimi ovo”, u organizaciji neprofitne udruge “Medijska tvornica” koji je pokrenut s ciljem edukacije i razvoja djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Udruga je pružila priliku svim zainteresiranim mladim osobama koje žive u domovima i stambenim zajednicama za nezbrinutu djecu u Zagrebu i okolici da nauče osnove snimanja, montaže te audio i video produkcije tv spotova.

– Prosinac 2011. – Henkel Croatia je među zaposlenicima pokrenuo humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za pomoć i liječenje oboljelog djeteta zaposlenice. Svi zaposlenici pokazali su veliko srce i odazvali se akciji koja je uvelike pomogla mladoj obitelji.

“Zahvaljujući svojim proizvodnim markama i tehnologijama Henkel je vodeća globalna kompanija. Vodeća pozicija ne znači da imamo samo odgovornost u osiguravanju najbolje kvalitete proizvoda našim kupcima i potrošačima, nego i da kroz humanitarni rad pružimo podršku zajednici u kojoj živimo i radimo. Stoga Henkel pomaže različite projekte koji su posvećeni djeci i mladima, njihovom obrazovanju, zdravlju, kulturi i sportu. Svi ovi projekti povezani su jednom idejom – budućnost pripada djeci”, izjavio je Željko Smodlaka, predsjednik Uprave Henkel Croatia komentirajući humanitarne projekte u 2011. godini.