Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) priopćila je u srijedu da podržava odluku Vlade o uvođenju izvanrednog povjerenika i njegovog stručnog tima u proces restrukturiranja koncerna Agrokor

“U trenutnoj situaciji u kojoj se nalazi hrvatsko gospodarstvo, HUP podržava odluku Vlade o uvođenju izvanrednog povjerenika i njegovog stručnog tima u proces restrukturiranja koncerna Agrokor te takvo rješenje vidimo kao jedinu ispravnu odluku”, ističu iz HUP-a.

Poslodavci smatraju kako je “s obzirom na iznimnu važnost i utjecaj trenutne situacije na cjelokupno hrvatsko gospodarstvo potrebno iz komunikacije o ovoj temi isključiti politikantstvo i nekonstruktivne rasprave koje potencijalno mogu nanijeti veliku štetu svima uključenima u proces”.

S ciljem podrške svojih članica, vodstvo HUP-a u stalnoj je komunikaciji sa svim akterima te će izvanrednom povjereniku Anti Ramljaku dostavljati sve relevantne informacije koje svakodnevno zaprima od svojih članica, a koje se odnose na njihovo poslovanje s koncernom Agrokor, zaključuje se u priopćenju HUP-a.

Bivša Uprava Agrokora na čelu s Ivicom Todorićem u petak, 7. travnja podnijela je Trgovačkom sudu u Zagrebu zahtjev za aktivaciju Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku.

Vlada je na sjednici u ponedjeljak za izvanrednog povjerenika u Agrokoru predložila Antu Ramljaka, a nedugo nakon sjednice Vlade Trgovački sud u Zagrebu je otvorio postupak izvanredne uprave nad Agrokorom i njegova 24 povezana i ovisna društva u Hrvatskoj te Ramljaka imenovao za izvanrednog povjerenika. (Hina)