Akcije govore glasnije od riječi kada je u pitanju jednakost i raznolikost. Redefiniranje naizgled jednakog i raznolikog vodstva danas bi trebalo biti ključni imperativ industrije koja želi angažirati talente, potaknuti inovacije i napredovati u budućnosti. Upravo stoga Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA), u suradnji sa 42 agencije članice i poslovnim partnerima, radi na isticanju vrijednosti raznolikosti za kreativnost i učinkovitost.

Equality & Diversity, priča fokusirana na budućnost, zamišljena je kao platforma za učenje i unaprjeđenje poslovnog svijeta. S ciljem pružanja pozitivnog primjera unutar kreativne industrije i pokretanja priče o raznolikosti i jednakosti, organizirani su razgovor i diskusija u A most unusual gardenu, kojima su prisustvovali HURA-ine članice i partneri. Kroz dijalog s uzvanicima, razgovor su vodile Andrea Štimac (HURA), Anđela Buljan Šiber (Izone) i Anita Letica (Philip Morris International).

“U HURA-i smo predani poboljšanju raznolikosti u industriji oglašavanja i marketinških komunikacija te smo upravo s tim ciljem s našim članovima počeli aktivno razgovarati o koracima koje možemo poduzeti da bi osigurali inkluzivnost te ujedno i drugima poslužili kao dobar primjer”, istaknula je Andrea Štimac, članica Uprave HURA-e i voditeljica radne skupine koja se bavi tematikom raznolikosti i jednakosti.

Anita Letica, generalna direktorica Philip Morris Internationala za tržišta Hrvatske i Slovenije, naglasila je važnost raznolikosti u poslovanju velike kompanije: “Prema našem iskustvu, raznolikost mišljenja i perspektiva dovodi do najboljih ideja, potiče kreativnost i inovativnost te rezultira uspješnim poslovanjem.”

Anđela Buljan Šiber, direktorica agencije Izone, osvrnula se i na važnost istih uvjeta: “Inkluzija znači osigurati iste uvjete, a mi smo kao kreativna industrija odgovorni za postavljanje dobrih praksi te stoga trebamo povesti pozitivnim primjerima.”

Equality & Diversity prvi je u nizu evenata kojima se nastoji ukazati na načine na koje kreativna industrija može motivirati društvo i stvarati bolji svijet s jednakom zastupljenošću, jednakim ulogama, jednakom plaćom i jednakim poštovanjem.