Od 12. do 17. rujna 2015. iba će biti mjesto susreta stručnjaka iz područja pekarstva, slastičarstva i industrije grickalica. Više od 1.200 izlagača iz cijeloga svijeta predstaviti će svoje najnovije inovacije, trendove i tehnička postignuća u Münchenu.

iba Halle A4 Fa. Food Products Live-VorführungSvjetski vodeći stručni sajam za pekarstvo, slastičarstvo i grickalice privlači više od 70.000 posjetitelja iz više od 160 zemalja svijeta.

Ovogodišnje teme u fokusu – grickalice i kava posebno su istaknuti u raznovrsnoj i širokoj ponudi sajma.

Kao i uvijek, možete se radovati bogatim popratnim programima: iba-IUBC-CUP, iba forum, iba summit, iba Oktoberfest šator, posebna izlagačka područja i ceremonije nagrađivanja garantiraju raznolik program koji pružaju know-how. iba 2015 predstavlja najnovije trendove od pekarskih sastojaka do pakiranja, ali i najuspješnije, najkreativnije i najinovativnije tvrtke.

Od hrvatskih izlagača na sajmu će se predstaviti Hrvatska gospodarska komora, Mlinar d.d., TIM ZIP d.o.o., Pan Pek d.o.o., Glazir d.o.o., Naše klasje d.o.o. i IZO d.o.o.

SVIJET KAVE
Pratite miris svježe pržene kave i doživite cijeli spektar ovog popularnog napitka, od zelene kave, do prženja i pripreme. Ovdje će pekari, slastičari i ugostitelji naučiti kako odgovoriti na sve zahtjevnije potrebe kupaca. Iskoristite priliku i usporedite razliku u različitim okusima kave, ali i rad najnovijih aparata za kavu. U razgovorima sa stručnjacima dobit ćete najbolje savjete kada je riječ o kavi, poslovnim modelima i ulaganjima.

TRENDOVI U SVIJETU GRICKALICA
Ovdje je svijet svježih grickalica, fine i smrznute hrane spreman samo za vas. Steknite pregled ovog sektora i saznajte mnoštvo bogatih informacija o dizajnu trgovina i tehnologijama u ovom posebnom izlagačkom području.

Na iba forumu, stručnjaci dijele svoje znanje o grickalicama uživo na demonstracijama. Udruženje njemačkih pekara također organizira i tzv. prozirnu pekaru gdje će stručnjaci cijeli dan peći razne grickalice ispred publike. Spektar rješenja u svijetu grickalica uveliko nadmašuje ovo posebno izlagačko područje – možete pronaći izlagače i u drugim izložbenim paviljonima.

PEKARI U LOVU NA ZLATNU MEDALJU
Za pekare diljem svijeta, iba je popularna kao i Liga prvaka u svijetu sporta. Oko 70.000 stručnih posjetitelja sa svih kontinenata se očekuju na ovogodišnjem međunarodnom sajmu pekarstva, slastičarstva i grickalica.

Među tim posjetiteljima će biti najbolji svjetski pekari koji će se natjecati za zlatnu medalju na iba-UIBC-CUP-u. Peru, Francuska, Nizozemska, USA, Kina, Mađarska, Španjolska, Hrvatska, Rusija, Danska, Japan i Njemačka – su ovogodišnji natjecatelji na iba-UIBC- CUP-u.

Na ovom međunarodnom natjecanju, pekari iz 12 zemalja u timovima po dvije osobe pokušat će osvojiti zlatnu medalju. Ovakvo natjecanje se održava svake tri godine na sajmu iba i smatra se profesionalnim priznanjem od strane struke iz cijeloga svijeta.

Natjecanje će se održati od 12. – 14. rujna 2015. Četiri tima po danu će se natjecati u prozirnim pekarama u izlagačkom paviljonu B3. Tema ovogodišnjeg iba kupa je “cirkus” i biti će svakako zanimljivo vidjeti razne interpretacije pojedinih sudionika. Između ostalog, natjecatelji će morati pripremiti razne vrste kruha, male slastice, slastice za tulume, danske slastice, ali i izložiti napravljeni uradak.

Osim gotovog proizvoda, ocjenjivat će se i prezentacija i predstavljanje istog. Na kraju, najbolji pekari će imati priliku oduševiti publiku svojim vještinama. Hrvatski predstavnici na natjecanju pekara biti će Damir Kregar i Renata Kruhan.

Sve četiri pekare imaju sličnu opremljenost. Peći, pribor, strojevi, kao i sirovine biti će jednake za sve sudionike. Natjecatelji imaju slobodu da izaberu svoje recepte, dizajne i metode pripreme. Sva tri dana natjecanje će početi jedan sat prije otvaranja sajma, dakle u 8:30, a završiti će u 16:00 sati.

Međunarodni žiri koji se sastoji od Günther Koerffer-a (Švedska), Erwin Heftberger-a (Austrija), Werner Hürlimann-a (Švicarska), Franz Schuster-a (Italija) i Wolfgang Schäfer-a (Njemačka) će ocjenjivati uratke natjecatelja. Ukupni pobjednik biti će nagrađen trećeg dana, ponedjeljak 14. rujna u 17:30 sati na iba forumu u izložbenom paviljonu B3.

Više o sajmu možete doznati na internet stranici ili na kontakt:

Belimpex d.o.o.
A.Štrbana 18, Zagreb
tel:  + 385 1 36 38 363, 36 48 276
fax: + 385 1 30 17 992
email: office@belimpex.hr