Nadzorni odbor Podravke je na svojoj sjednici odobrio sklapanje Sporazuma o prestanku mandata člana Uprave Podravke, Miroslava Klepača, prema kojem će njegov mandat kao člana Uprave prestati s danom 31. ožujka 2016. godine.

iva_brajevicMiroslav Klepač imenovan je članom Uprave Podravke 24. veljače 2012. godine, a u Upravi Podravke bio je posebno zadužen za financije na razini Grupe Podravka.

Svoju daljnju poslovnu karijeru Miroslav Klepač će nastaviti izvan Podravke u području svojih interesa i novih poslovnih izazova.

Na istoj je sjednici Nadzorni odbor Podravke novom članicom Uprave Podravke zaduženom za financije na razini Grupe Podravka imenovao je Ivu Brajević, čiji mandat počinje teći s danom 1. travnja 2016. godine i traje do prestanka mandata Uprave u cijelosti.

Iva Brajević zaposlena je u Podravki od 9. rujna 2013. godine, a radila je na poslovima direktora Korporativnog računovodstva i poreza te od rujna 2015. godine kao direktor Kontrolinga. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dok je dodatnim edukacijama stekla i licence Voditelja odnosa s investitorima, te Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova.

Poslovno iskustvo prije toga stjecala je u nekoliko podružnica međunarodnih korporacija u Hrvatskoj – od kojih su Finance manager u DHL-u (2006.-2012.), te Unilever Finance manager za društva u Hrvatskoj i Sloveniji (1998.-2005.).