S ciljem daljnjeg jačanja razvoja i efikasnosti poslovanja, Uprava Podravke donijela je odluku o imenovanju starijih potpredsjednika za Lanac opskrbe te za Globalni razvoj poslovanja.

Tako je s 1. ožujka ove godine na poziciju starijeg potpredsjednika za Lanac opskrbe imenovan Ivan Galović koji iza sebe ima više od 30 godina bogatog poslovnog iskustva u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Po završetku Prehrambeno tehnološkog fakulteta 1982. godine svoju poslovnu karijeru započeo je upravo u Podravki radeći na pozicijama tehnologa te tehničkog direktora u tvornici Kvasca. Nakon toga, karijeru nastavlja u Carlsbergu obnašajući niz odgovornih dužnosti u području proizvodnje, lanca opskrbe, općeg menadžmenta i to u Hrvatskoj, ali i u nizu kompanija Carlsberg Grupacije u svijetu.

Radeći u Bugarskoj, Kazahstanu, Danskoj i Malawiju posebno se isticao postizanjem natprosječnih rezultata te svojom orijentiranošću na rast kompanija.

U Podravku se vraća 2013. godine na poziciju direktora Lanca opskrbe na kojoj je ostvario zapažene poslovne rezultate, a novim imenovanjem na poziciju starijeg potpredsjednika bit će zadužen za osiguravanje daljnjeg rasta poslovanja te povećanje dosadašnje razine efikasnosti kompanije u cjelini.

Na poziciju starijeg potpredsjednika za Globalni razvoj poslovanja imenovan je Mario Baburić, dosadašnji direktor sektora Razvoj poslovanja te sektora Kontroling.

Doktorirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu te je završio MBA iz područja financija na Rotterdamskoj poslovnoj školi.

Iza sebe ima petnaestak godina poslovnog iskustva, a u Podravku je došao 2012. godine iz Unicredita gdje je bio zadužen za korporativno financiranje, a osobito se uspješno bavio spajanjima i akvizicijama te financijskim i operativnim restrukturiranjima.

S obzirom na daljnje jačanje internacionalizacije poslovanja Podravke, kao stariji potpredsjednik bit će prvenstveno zadužen za razvoj poslovanja na globalnoj razini.

“Ovim imenovanjima želimo stvoriti sve pretpostavke za širenje njihovog djelovanja i odgovornosti na sva tržišta na kojima smo prisutni u svijetu, no pored toga i nagraditi ljude koji su svojim ostvarenim rezultatima u potpunosti opravdali dano im povjerenje. Uvjereni smo kako će doprinijeti razvoju našeg internacionalnog poslovanja jer su svojim dosadašnjim radom dokazali da znaju i mogu”, naglasio je prilikom novih imenovanja Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke.